Vrouwelijk succes: kwestie van kiezen

Een succesvolle (lees: gelukkige) huisvrouw, moeder, partner of zakenvrouw zijn? Het komt allemaal neer op het maken van keuzes en je daar ook aan houden. Net het boek van toponderneemsterAnnemarie van Gaal gekocht en gelezen. Primair omdat ik dit leuke mens zo bewonder. Hoofdstuk 7 zouden zoveel mogelijk mensen, maar zeker vrouwen, echt even moeten lezen. ‘Durf te kiezen’  heet dit hoofdstuk. “Alleen jij kan keuzes maken over jouw leven, niemand anders,” schrijft Van Gaal. 

Strekking van het hoofdstuk: verschuil je niet teveel achter het feit dat je geen keuze hebt, want er is altijd een keuze! Maar je moet deze keuzes wel zien en vervolgens ook niet bang zijn om keuzes te maken. En dat is volgens mij exact waar het bij veel vrouwen  in Nederland aan schort. We zijn absolute sterren in het bedenken van redenenen waarom iets niet zou kunnen. En dan vooral omdat iets buiten je eigen macht zou liggen om te veranderen. Jammer want je kunt echt meer bereiken dan je denkt als je maar wel je bereid bent om ook de gevolgen te dragen van je keuzes. Annemarie van Gaal is hier het levende bewijs van. Helemaal omdat het ook nog een leuk mens is gebleven, dat altijd haar afspraken nakomt!

Als vrouwelijke ondernemer heb ik enorm veel waardering voor Van Gaal. Ze schopte het van alleenstaande moeder tot een succesvolle ondernemer. Vooral door haar doorzettingsvermogen, emotionele intelligentie en sterke focus mijns inziens. Bij dit alles is ze ook gewoon een leuke en toegankelijke vrouw gebleven. Ook een belangrijke succesfactor.

Lees ook:Website voor zakenvrouwen
Lees ook:“MKB-ers zijn ambtenaren”
Lees ook:Moeilijkste ondernemersbeslissing ooit…
Lees ook:Ondernemerschap lonkt voor vrouwen met handicap
Lees ook:Werken in een vakantiepark? Ja, maar alleen als je blond bent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.