Scroogle recept tegen Google-vrees

Laatst kwam naar buiten dat Google de privacy schendt van mensen. Het internetbedrijf gaf toe dat het de afgelopen drie jaar informatie heeft opgeslagen van mensen met een onbeveiligde draadloze internetverbinding. Rondrijdende auto’s scanden die netwerken. Ze waren bedoeld om foto’s te maken ten behoeve van Google Streetview. Ondertussen heeft Google laten weten dat het om een software-fout gaat en dat er geen informatie meer wordt opgeslagen. Maar ja, het kwaad is al geschied. Er is zelfs sprake van Google-vrees.

 Scroogle

Voor mensen met het zogenoemde Google-vrees is er nu de zoekmachine Scroogle. Met Scroogle kun je zoeken via Google, maar daarbij worden je gedragingen op de webiste niet nagegaan. Je ip-adres blijft onzichtbaar voor de zoekmachine en cookies komen niet op je computer terecht. Scroogle beweert geen logbestanden en statistieken te bewaren.

 Werking

Als je een zoekopdracht indient bij Scroogle, dient Scroogle deze weer in bij Google. Jij ziet de resultaten (dus geen advertenties). Google ziet alleen een “persoon” die zoekt, die persoon is Scroogle. Google ziet jou dus nooit en ook je persoonlijke zoekopdrachten niet.

 Bronnen:

http://www.fd.nl/artikel/15145439/onderzoek-privacy-schending-google-nederland

http://bler.webschuur.com/privacy_top_gebruik_scroogle_om_te_zoeken  

www.Computeridee.nl

Lees ook:Zoeken met je stem op Google
Lees ook:Foto is zoekopdracht
Lees ook:Handige Google Chrome apps
Lees ook:Google alarm
Lees ook:Google gaat in vliegreizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.