Uitgeschakeld?!

Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek meldt dat wij ondernemers steeds meer kans hebben om arbeidsongeschikt te raken. Bron: ‘Eigen Bedrijf’. De psychologische druk van de kredietcrisis is menigeen teveel aan het worden.

In 2009 was deze kans op arbeidsongeschiktheid bij ondernemers nog 1,21% maar in 2009 is dat gestegen naar 1,36%. Dat is het hoogste percentage sinds 1999. Er is niet echt een verklaring voor maar het zal alleszins met de onzekere economische tijden te maken hebben waarbij de druk op de ondernemer fors is gestegen. Pas dus op dat jij niet voortijdig uitgeschakeld wordt! Van verplicht ‘bank zitten’ word je als ondernemer alleen maar zieker!


Tips vanuit eigen ervaring om de druk op tijd van je af te schudden:

1. Even een time-out nemen. Even een paar daagjes ertussen uit. Locatie doet er niet toe. Als het maar wat ruimtelijker is dan je normale omgeving. Schept direct ook een soort van ruimte in je hoofd en zorgt ervoor dat je alles weer wat meer relativeert.


2. Focus in deze dagen op wat je inmiddels hebt opgebouwd en hebt bereikt en niet op waar je bang voor bent. Als je niet oppast kan angst je namelijk flink verlammen en je bereikt er helemaal niets mee. Het tegendeel. Zoals een wijze uitspraak luidt: “Het heeft geen zin om je zorgen te maken over problemen waar je toch niets aan kan doen of problemen die je verwacht. Dat helpt niets, het maakt het probleem alleen maar groter en het is ook nog helemaal niet gezegd dat de problemen zich ook echt gaan voordoen.”


3. Zorg vooral (als het even kan) voor veel kleine kinderen in de buurt die je het werken en denken aan werken of problemen simpelweg beletten in al hun onschuld en met al hun energie:-)


4. Laat al het werk dat je onder handen hebt, de revue passeren en kijk of het niet te delegeren is.


5. Zet de telefoon en e-mail net even wat vaker uit.


6. Net even wat meer lichamelijke beweging (al is dat wellicht het laatste waar je dan zin in hebt…) in de frisse lucht.


7. Trek nou maar gewoon die zak drop, chips en M&M’s open die je eigenlijk al veel eerder meester hebt willen maken! Kortom, verwen jezelf wat extra. Denk er überhaupt aan om dat voldoende te doen in het leven. Je leeft maar 1 keer! Dus geniet van elk moment en maak elk moment zo aangenaam mogelijk!


En zo zijn er natuurlijk nog honderden andere tips te geven! Hoor graag jouw opbeurtips!

Lees ook:Flirtend de vergadering in
Lees ook:Tips voor een snellere iPhone
Lees ook:Papieren handleidingen, tips en trics? So eighties:-)
Lees ook:Werknemers op zoek naar werkplezier
Lees ook:Tips voor een indrukwekkend CV op video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.