Werkgevers mogen vier tijdelijke contracten aanbieden

Ben zelf een groot voorstander van zo weinig mogelijk vaste kosten in mijn bedrijfsvoering. Uberhaupt natuurlijk zo min mogelijk kosten maar hoe meer er variabel of flexibel kunnen zijn, hoe beter. Zeker als het om personeelskosten gaat. In dit kader is er goed nieuws voor elke werkgever.

Bedrijven  hoeven een werknemer die jonger is dan 27 jaar pas na vier tijdelijke contracten een vast dienstverband aan te bieden. Eerder was het zo dat er maar maximaal drie tijdelijke contracten mochten worden afgesproken. Bovendien geldt niet langer de termijn van drie jaar maar mag je vier jaar een tijdelijk dienstverband afspreken in plaats van drie jaar.  Ik zeg: prima maatregel!

www.kvk.nl/nieuwewetgeving

Lees ook:Vier jaarcontracten mag
Lees ook:Liever flexibele krachten dan vast personeel
Lees ook:Gebrekkige talenkennis breekt MKB op
Lees ook:25.000 euro voor innovatieve starters
Lees ook:Ik ben zzp’er – Hoe kom ik aan een hypotheek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.