Chillen op het droomkantoor

Traditionele normen over de werkplek staan steeds vaker ter discussie, dankzij het toenemende aandeel van flex- en thuiswerken. 

‘Het kantoor wordt een ontmoetingsplek, waar mensen langswippen om even te overleggen’ volgens onderzoeker Elsbeth de Korte van TNO. Omdat mensen meer gewend zijn thuis te werken, is het van belang dat het thuiselement op de werkvloer terugkomt. Arbo- en HR dienstverlener 365 vindt dat ‘het standaard-idee over hoe een kantoor er moet uitzien, is achterhaald’.  Dus schemerlampen in plaats van TL-verlichting, vitrage in plaats van lamellen, bankstellen in plaats van formele vergadertafels.

Daarnaast is het volgens TNO ook van groot belang, waar je zit. Het is het beste om met je rug naar de muur te zitten, met zicht over de open ruimte. Nog belangrijker is het eigenlijk met wie je zit. Mensen met dezelfde energie zet je bij elkaar. Je moet namelijk niet het gevoel hebben dat je constant in de gaten wordt gehouden door degene tegenover je.

Sfeer op de werkvloer is alles bepalend. Beter planten neerzetten dan kunst aan de wand en een clean desk policy blijkt averechts te werken. Je moet dingen om je heen hebben (foto’s van je kinderen, posters of boeken) die je eraan herinneren waarvoor je het allemaal doet. Onderzoek van 365 laat zien dat een inspirerende werkplek de productiviteit echt verhoogt.

Daarnaast wordt volgens TNO het in beweging houden van kantoorpersoneel een belangrijk speerpunt in de nabije toekomst. Een voorbeeld daarbij zijn de introductie van de balanskruk, voor een actievere zithouding en een ouderwetse pingpongtafel voor dat half uurtje beweging per dag!

Bron: Volkskrant

Lees ook:Waanzinnige werkplekken
Lees ook:Het Nieuwe Werken werkt
Lees ook:Instagram: deel je foto’s via je iPhone
Lees ook:Foto is zoekopdracht
Lees ook:Het Nieuwe Werken valt ook onder de Arbowet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.