Help, ik ben 24 uur per dag bezig met mijn webshop!

Een webshop opzetten is leuk maar wat gebeurt er als het succes van uw webshop u teveel wordt…

De bestellingen stromen binnen en u weet niet meer waar u de tijd vandaan moet halen om de orders te verwerken. In dat geval wordt het tijd om te kijken naar de mogelijkheden om fulfilment uit te besteden.

Het uitbesteden van het verwerkingsproces van orders, ofwel het fulfilment, is iets wat veel webshops aanvankelijk nog niet nodig hebben. Maar dat verandert wanneer de webshop u boven het hoofd dreigt te groeien!

Als u het e-fulfilment overlaat aan een fulfilment bedrijf, heeft u geen omkijken meer naar het logistieke proces rondom het verwerken van bestellingen. U kunt hierbij denken aan goederenopslag, order picking, verzenden, retourverwerking en factureren.

Succesvolle webshops krijgen grote aantallen bestellingen per maand binnen, waardoor het verwerkingsproces van orders de grootste en meest tijdrovende activiteit wordt.

Ook voor webshops die internationaal (willen) opereren, is het zeker interessant om over het fulfilment na te denken. Het uitbesteden van fulfilment biedt u enkele voordelen zoals meer tijd, expertise en het is uiteindelijk vaak ook nog goedkoper.

Lees ook:Wat zijn de succesfactoren van een webwinkel?
Lees ook:Een goede voorjaarsschoonmaak begint met het uitbesteden van het archief!
Lees ook:ADV: Online ondernemen met een webshop, hoe beginnen?
Lees ook:Je eigen webwinkel starten zonder voorraad: dropshipping
Lees ook:Dreiging voor webwinkeliers

Eén reactie op “Help, ik ben 24 uur per dag bezig met mijn webshop!

 1. Jeroen kammers

  Waar moet ik op letten als ik fulfilment inkoop?
  Fulfilment is er in meerdere vormen:

  •Documentfulfilment: Direct Mail en print activiteiten, eventueel met sealen.
  •Productfulfilment:pick & pack op het niveau van besteleenheden
  •Bulk fulfilment: handling van omverpakkingen, pallets en volumineuze goederen.

  Concreet betekend dit dat men óf goed is in grote aantallen óf één-op-één bestellingen óf bulkopslag.

  De ervaring leert dat iedere fulfilmentvorm z’n eigen specifieke eisen stelt aan een fulfilmentorganisatie. Daarom raden we u expliciet aan om, voordat u een uiteindelijke keuze maakt voor een fulfilmentbedrijf, ook ter plaatse een vergelijking te maken.

  De daadwerkelijke handelingkosten vormen maar een beperkt deel van uw rekening. Het grootste deel van de reguliere fulfilmentkosten bestaat uit materiaal- en verzendkosten. Daarnaast kunnen onvoorziene extra kosten, zoals spoedjes, het herstellen van fouten, e.d. nogal oplopen.

  Omdat uw klant u voor een groot deel op de tijdigheid en kwaliteit van de uitlevering beoordeeld, is het uiteindelijk goedkoper om voor een kwalitatief goede fulfilmentaanbieder te kiezen. Iets goed doen kost minder dan iets over moeten doen.

  Fulfilment is maatwerk. Daarom zijn flexibiliteit en de aanwezigheid van goede management rapportages van groot belang. Vraag uw potentiële leverancier om u enkele actuele voorbeelden van zowel zijn systematische flexibiliteit en een paar actuele rapportages te tonen – dat moet ruim voorhanden zijn als u niet zijn leercurve moet betalen.

  Daarnaast is echt ontzorgen als de fulfilmentpartij alles diensten in eigen beheer en onder een dak kan aanbieden. Dus ook diensten als de klantenservice, financieel beheer(incasseren, terugbetalingen, aanmaningen, klantenservice(meertalig).
  Kijk of de fulfilmentpartij niet zelf deze diensten uitbesteed, want dan krijg je een soort spaghettimodel!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.