Voor welke beroepsgroepen is een arbeidsongeschiktheidsverzekering duur?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heeft een reputatieschade. Ten onrechte wordt gedacht dat de maandelijkse premie standaard tussen €700 en €1.000 zit. Voor bepaalde beroepsgroepen moet er inderdaad diep in de buidel getast worden, maar veel beroepsgroepen ook niet.

Verzekeraars hebben beroepen ingedeeld in beroepsklassen. Ze bepalen hierin hun eigen beleid, dus kunnen er ook grote premieverschillen ontstaan tussen diverse beroepsgroepen. De AOV is bij uitstek een adviesproduct. De verzekering moet namelijk zo goed mogelijk afgestemd worden op jouw persoonlijke situatie. De laatste jaren zijn de premies voor deze verzekeringen sterk verlaagd. Ook zelfstandigen die wel een AOV hebben doen er verstandig aan om te gaan vergelijken.

Wat zijn de dure beroepsgroepen?
Er zijn verschillende indelingen van beroepsklassen. Een veel gebruikte indeling loopt van 1 naar 4. In klasse 1 zitten de beroepen waarvan de verzekeraars van mening zijn dat de kans op arbeidsongeschiktheid kleiner is. Beroepen die vallen onder klasse 4, moeten maandelijks meer premie betalen. Enkele dure beroepsgroepen zijn:
• Kapper
• Aannemer
• Akkerbouwer
• Bloementeler
• Restauranthouder
• Timmerman

Wat zijn de naar verhouding goedkope beroepsgroepen?
Ondernemers die vallen onder beroepsgroep 1, kunnen zich goedkoop verzekeren. Hierbij moet er uiteraard niet gedacht worden aan een premie van een paar tientjes in de maand. Een AOV keert bij volledige arbeidsongeschiktheid tot uiterlijk de pensioenleeftijd je inkomen uit. Logisch dat de premie minimaal een paar honderd euro per maand bedraagt.

Goedkope beroepsgroepen zijn:
• Administratieve beroepen
• Psycholoog
• Makelaars
• Verzekeringsadviseurs
• Journalist
• Directeur (commercieel / administratief
• Computerdeskundige
• Binnenhuisarchitect

Lees ook:Waarop letten bij het afsluiten van een AOV
Lees ook:Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?
Lees ook:Klachten over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen
Lees ook:Nut van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) onderschat
Lees ook:Valkuilen bij het afsluiten van een AOV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.