Succesvol ondernemen vanuit je eigen huis

Je hebt de stap gezet; je wordt ondernemer. Je hebt plannen te over en je gaat niet investeren in een kantoorpand, want je wilt gewoon vanuit je eigen huis ondernemen. Er zijn een aantal zaken waar je dan rekening mee moet houden. Is je woning wel geschikt voor je ondernemerschap?

Creëer een goede werkomgeving
Als je vanuit je eigen huis werkt, liggen de afleidingen op de loer. Je huis is ingericht om te wonen en je meubilair zal je niet hebben aangeschaft om uren per dag te werken. Je kunt natuurlijk met je laptop op je bank zitten of je eettafel als werkplek inrichten, maar vaak is dat ver van optimaal. Het is veel beter om voor jezelf een aparte werkruimte in te richten, met dezelfde eisen die je aan een kantooromgeving stelt. Dus met een verstelbaar bureau en een ergonomische bureaustoel die volledig aan je lichaamsbouw kan worden aangepast. Dit werkt een stuk comfortabeler en uiteindelijk effectiever.

Je zou hiervoor contact kunnen opnemen met een bedrijf als Vink Lisse, dat je alle kantoorbenodigdheden kan leveren en je kan adviseren hoe een thuiswerkplek het beste kan worden vormgegeven.

Infrastructuur en werkdiscipline
Als je werkt, wil je dat ook ongestoord kunnen doen. Kan dat thuis wel? Heb je bijvoorbeeld ook nog de zorg voor kinderen op je genomen, dan zul je je dag- en werkritme op ze moeten aanpassen. De verleiding om aandacht te geven aan huishoudelijke klussen is groot. Maak afspraken met je huisgenoten, deel je dag in volgens een strak schema en houd je daar ook aan. Als er iets is dat jou niet mag overkomen is het wel problemen met je bereikbaarheid.

Je zult moeten investeren in goede apparatuur en een feilloos werkend netwerk. Heb je een website en veel data die continu bijgewerkt worden, zoals je administratie, je klantendatabase, je inkoop- en verkoopgegevens? Dan is goede servercapaciteit onontbeerlijk. Je kunt kiezen voor een goedkope oplossing. Er zijn genoeg bedrijven die servercapaciteit bieden voor een luttel maandbedrag. Hou er wel rekening mee dat hun break-even point pas bereikt is bij een groot aantal abonnees. Staan zij meteen voor je klaar als er iets misgaat met jouw data? In dit geval kan goedkoop wel eens duurkoop betekenen. Je kunt beter meer investeren bij een aanbieder van servercapaciteit met wie je heldere afspraken kunt maken op basis van persoonlijk contact.

Succesvol werken vanuit je eigen huis, het kan. Neem de juiste beslissingen, bereid je goed voor en werk gezond én gedisciplineerd.

Lees ook:Ik kies voor een flexibele schil
Lees ook:Tips om succesvol te netwerken
Lees ook:Auto van de zaak…noodzaak of bijzaak?
Lees ook:Banken investeren weer in MKB!
Lees ook:Als zzp’er een huis kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.