Zakelijke verzekeringen – Welke heb je nodig?

Een autoverzekering en een reisverzekering sluit je tegenwoordig online af, maar zakelijke verzekeringen zijn een ander verhaal. Deze verzekeringen moeten goed afgestemd worden op de risico’s van jouw onderneming.

Geen enkele onderneming is gelijk. Ook bedrijven die werken in dezelfde branche hebben verschillende risico’s waar ze rekening mee moeten houden. Dit geldt ook voor de standaardverzekeringen zoals de gebouwenverzekering en de inventarisverzekering. Daarom zijn alle zakelijke verzekeringen adviesproducten.

Hoe moet je weten wat je moet verzekeren?
Helaas is deze vraag niet te beantwoorden. Het is namelijk niet voor niets dat adviseurs in zakelijke verzekeringen eerst de onderneming volledig in kaart brengen voordat ze een op verzekeringen gericht advies verstrekken. Toch kun je wel zeggen welke verzekeringen bedrijven echt niet zonder kunnen.

Aansprakelijkheidsverzekering
Zodra je als ondernemer werkt, moet je stil staan bij de risico’s van het aansprakelijk zijn voor schades. Door een foutje in de advisering of door onveilige omstandigheden kun je zakelijk aansprakelijk gesteld worden. De schade kan eenvoudig in de honderdduizenden euro’s lopen. Hier kun je jezelf en je onderneming tegen beschermen met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven of een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Zonder je spullen kun je niet werken
Een inventarisverzekering zorgt voor het verzekeren van jouw zakelijke bezittingen. Door een brand kun je zo in één keer al jouw bezittingen verliezen. Voor de voertuigen ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Heb je flink geïnvesteerd in bijvoorbeeld een bestelauto? Zorg voor een ruimere verzekering om bij een ongeval ook je eigen schade uitgekeerd te krijgen.

Bedrijfsschadeverzekering
Bij schade door storm, inbraak en brand keert jouw gebouwenverzekering en de inventarisverzekering uit. Met deze uitkering ben je nog niet schadeloos gesteld. Je moet de schade herstellen of op zoek gaan naar vervangende bedrijfsruimte. Je hebt dus omzetverlies, maar je vaste lasten blijven wel doorlopen. Dit risico kun je verzekeren met de bedrijfsschadeverzekering.

Ga in gesprek met je onafhankelijke adviseur voor een advies op maat.

Lees ook:Wat is wel en niet meeverzekerd in de bestelautoverzekering?
Lees ook:Minimumtarieven voor zzp’ers? De meeste zzp’ers zijn tegen!
Lees ook:Wat wordt er onder huurdersbelang verstaan?
Lees ook:Valkuilen bij het afsluiten van een AOV
Lees ook:Nut van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) onderschat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.