Microsoft aangepakt

steve ballmerSteve Ballmer (president en CEO Microsoft) is op een zeer nette, maar gedurfde wijze door de BBC het vuur aan de schenen gelegd in een buitengewoon kritisch interview. Ballmer werden alle kritische vragen gesteld die we met zijn allen wellicht denken over Microsoft, maar nog nooit echt hebben durven vragen. Zeker niet aan de baas himself. Nu wel. Door het BBC programma Click!  Zij stelden de ene na de andere kritische vraag die door Twitteraars waren aangedragen. Check: (binnenkort beschikbaar) http://www.hetgesprek.nl/archief/3565/ of

http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/click_online/8462267.stm (helaas nu nog alleen te zien als je in de UK bent.)

Uiteraard werd door de interviewer continu de vergelijking gemaakt met Google. Ballmer gaf toe dat hij het betreurde dat Google wel inzag dat je met zoekmachines moest komen en Microsoft pas veel later. Toch is hij van mening dat Bing het nog gaat winnen van de Google zoekmachine… Stilte… Hij liet zich verder ontvallen dat volgens hem touchscreens het zeker niet gaan winnen van keyboards. Zijn bewijsvoering was simpel. “Ook de meest populaire telefoons hebben nog steeds keybords.” Ook werd hem bout gevraagd wat hij vond van de mislukking van Vista en wat zijn reactie is op het feit dat de laatste jaren de aandelen van Microsoft twee keer minder waard geworden waren. Daarop gaf hij aan: ” We zijn, op de oliemaatschappijen na, het meest winstgevende bedrijf ter wereld.” Dit antwoord lijkt mij erg kenmerkend voor de man. Weet hij dan niet dat rendementen uit het verleden geen zekerheden bieden voor de toekomst? En juist in zijn wereld gaan de veranderingen wel heel erg snel!

Niet Bill Gates stuurde de afgelopen jaren Microsoft aan, maar Steve Ballmer. Dezelfde Ballmer die zojuist uit de top honderd lijst van best prestererende CEO’s is gezet door Harvard. Juist ja, datzelfde lijstje waar ik je eerder over meldde. Daarop staat die andere Steve (Steve Jobs van Apple). Hij bekleedt daar  de eerste plaats.

Lees ook:Shell meest waardevolle merk van Nederland
Lees ook:Voorlopig alleen software voor Microsoft
Lees ook:Microsoft laat medewerkers samenwerken via Alternate Reality Game
Lees ook:Google blijft in China
Lees ook:Afrekenen met Google Checkout

Eén reactie op “Microsoft aangepakt

  1. Ron

    Ik heb het een paar keer gelezen, maar mij is niet duidelijk waar je heen wilt. Ballmer verkeert in een lastige positie. Microsoft heeft in het verleden vrijwel alle doelstellingen die zij haarzelf had opgelegd gehaald. Met tot gevolg een bedrijf met een monopolie op de besturingssystemen bij de pc’s (marktaandeel rond de 95%) en een fors meerderheidsaandeel bij de kantoorapplicaties (Office – marktaandeel rond de 65%). Zo’n bedrijf zit absoluut aan de top, en daarmee KAN het alleen maar slechter gaan. Wanneer je het zo ziet, doet Ballmer het helemaal niet zo gek. Voor wat betreft de ‘kritische vragen’ die niemand durft te vragen: Onzin. Ikzelf heb in de positie verkeerd om Ballmer vragen te kunnen stellen, maar het probleem met mensen op dat niveau is dat ze dermate welbespraakt zijn, dat je gewoon vrijwel altijd het antwoord ook kunt invullen; je weet gewoon wat hij gaat zeggen…

    En reken maar dat Ballmer baalde van Vista. Maar heeft hij het dan niet goed gemaakt met Windows 7? Ik denk het wel..

    Microsoft heeft het moeilijk, mede dankzij Google, maar maakt inderdaad nog altijd fenomenale winsten (rond een MILJARD DOLLAR PER MAAND!!), en dat gaat op de korte termijn niet veranderen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.