Inspiratievoer voor ondernemers

inspiratieZomaar wat verzameld inspiratievoer voor ondernemers:

1. Out of the box denken is passief. Out of the box handelen. Daar gaat het pas echt om.

2. Concentreer je op de goede, leuke klanten en niet op de probleemklanten. Raak deze laatste groep het liefste zo snel mogelijk kwijt. De klant die het minste uitgeeft en meeste vraagt, doet dat na de aankoop ook.

3. Leren dingen te negeren is een van de belangrijkste wegen naar innerlijke rust (Robert J. Sawyer). Selectief onwetend zijn is dus niet altijd slecht.

4. Met vier uur werken per week kan je ook erg succesvol zijn. Het is een hardnekkige hersenkronkel bij velen (waaronder bij  mijzelf:-) om te denken dat je daar perse 80 uur per week voor moet werken.

5. Mediavasten is echt geen negatief woord. Bij een periodiek informatiedieet komt er ruimte voor andere inzichten en waarden.

6. 99% van de mensen denkt niet dat ze in staat zijn om grootse dingen te realiseren. Die streven dus naar middelmaat. Jammer, want een hoog doel stellen is eigenlijk veel beter haalbaar omdat er dan extra adrenaline vrijkomt.

7. Waak voor drukdoenerigheid! Gevaarlijk. Epibreren is een heel besmettelijke ziekte anno 2010. Dan ben je namelijk heel druk bezig zijn met niets doen.

8. Doe je voldoende aan je eigen Lifestyle Design? Huh? Minder ongewenste input in je leven maar daardoor wel een betere output krijgen.

9. Zorg er niet alleen voor dat je klanten het gevoel hebben dat ze zeggenschap hebben over je dienstverlening maar geef hen ook echt enige vorm van inspraak.

10. De grootste inspiratie komt vaak uit de meest onverwachte, voor de hand liggende hoeken. Stel je dan ook open voor van alles en iedereen en verzamel zoveel inspiratie als je kan.

Lees ook:140-jarige Bijenkorf komt met glossy
Lees ook:Kleinschaligheid in bedrijfsleven wordt de trend
Lees ook:Boekentip: De Verkoopmaffia van Erwin Wijman
Lees ook:De papieren werkgever: mensen aan het werk houden zonder risico’s
Lees ook:Instinkers voor de zzp’er

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.