Over Friso en slechte tijden enzo…

Op deze dag waarop het vreselijke nieuws over de gezondheidstoestand van prins Friso bekend is geworden, overdenk je ook wat meer dan normaal de vergankelijkheid van het leven, van al waar je zoal mee bezig bent. En ineens drong de volgende vraag zich rondom alle relaties in het bedrijfsleven aan me op: “Als het onverhoopt onverwacht slecht met je gaat als stronteigenwijze ondernemer (bijvoorbeeld qua gezondheid, carrière, privé-leven etc.) wie blijft er dan eigenlijk toch nog vanuit je zakelijke contacten contact met je houden?” 

Winnaars

We weten het allemaal: winnaars hebben vrienden maar hoe zit het met je als er minder succes of zichtbaarheid is? Welke medewerkers, opdrachtgevers, toeleveranciers of overige zakelijke relaties gaan niet alleen met je om vanwege de mogelijke zakelijke winst die je hen kan brengen en weet ik veel wat nog meer? Maar ook gewoon omdat ze je een mens vinden die de moeite waard is, ondanks alle mogelijke sociale leukerigheid-tekortkomingen. Want deze heeft een MKB ondernemer vaak nu eenmaal bovengemiddeld meer gezien zijn of haar drukke agenda, sores aan zijn of haar kop of ronduit workaholisme. Welke mensen zouden, ook in je mindere tijden, je trouw en proactief blijven opzoeken of steunen?

Een stuk minder

Eigenlijk weet ik het antwoord wel: een stuk minder! Je ziet het alleen al met al die mensen die met pensioen gaan, ontslagen worden of failliet gaan. Ineens is daar een soort van sociaal gat waar het erg leeg en donker is. Ik vind dat we daar met elkaar in het bedrijfsleven best een beetje meer op kunnen letten met z’n allen!!

En nee wees gerust, met mij gaat het op alle vlakken gelukkig nog erg goed (ff afkloppen) maar dat is eigenlijk ook juist het moment om ook zelf hier je steentje aan bij te dragen. Vandaar deze oproep dan ook:-)

Jammer

” Wel een beetje jammer Gwen natuurlijk dat je dit pas doet op de dag dat het bericht van prins Friso je bereikte terwijl dat wat hem nu is overkomen natuurlijk elke dag wel een aantal mensen overkomt en dus niet erger is dan normaal.”  Klopt helemaal! Maar dat ik het pas nu doe is van de andere kant ook wel tekenend voor mijn betoog. Prins Friso is een bekendheid en daarom kan je je kont niet keren of je hoort er op radio en tv van. Maar als je minder bekend bent, en je gebeurt hetzelfde, gaat het leven van Jan en Allemaal gewoon door alsof er niets gebeurd is:-(

Zo, dit moest me ff van het hart:-)

 

Lees ook:Energiegevers versus energiehalers
Lees ook:Maak je eigen Twitterkrant
Lees ook:Het toetje van het jaar!
Lees ook:Tip: deelbaar kerstgeschenk
Lees ook:Intratuin geeft Beatrix ”bloemetje” van 250m2

2 reacties op “Over Friso en slechte tijden enzo…

  1. Karel Hol

    Echte vrienden krijg je niet en kopen maakt je wereld klein ,
    Vrienden verdien je door er een te zijn!!!
    Deze heb je dan in goede maar ook in slechte tijden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. gwen

      Eens! En die woorden maak jij helemaal waar Karel in de praktijk!
      Groet Gwen

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.