Dirk Scheringa roert zich weer

Dirk_Scheringa_tcm8-177130De belevenissen en hersenspinsels van Dirk Scheringa (59 jaar), oftewel de Sfinkx uit West-Friesland, zijn niet langer alleen te horen of te lezen via zijn tweets op Twitter of zijn lezingen. Nee, hij meldt vandaag in een paginagroot artikel in De Telegraaf dat er een film komt over het faillissement en dat hij gevraagd is voor een internetbank. En alsof dat nog niet genoeg is, komt er een boek `Project Homerus, het miljardenspel met DSB.’ 362 pagina’s dik. Hoe het allemaal kon gebeuren.

Homerun

Volgens mij komt er een tweede homerun aan voor Scheringa. Aan zijn eigen zelfvertrouwen en ambities zal het zeker niet liggen. Hij zou zelfs ‘prima De Nederlandsche Bank kunnen leiden’ zo laat hij zelf in het interview weten. Jemig, wat een lef, wat een durf, wat een eigendunk. 

Altijd vooruit

Scheringa hoort voor mij thuis naast een ondernemer als Victor Muller. Mannen die zo’n dikke huid hebben dat ze (al dan niet tegen beter weten in) altijd naar voren bewegen. Nooit achteruit. Maakt niet uit hoe diep ze zijn gevallen, hoeveel mensen hen met de rug aankijken omdat ze door hen gedupeerd zouden zijn. Nee, altijd standje ‘volle kracht vooruit’. En altijd met een zo groot mogelijk lawaai erom heen. En je weet het, “Een vliegende kraai vangt altijd wat!” Nu dus vast ook wel weer.

Respect

Ik heb diepe respect voor de veerkracht van dit soort Phoenixen, Sfinkxen of Kraaien of hoe je ze ook maar wilt noemen. Waar ik vele malen minder respect voor kan opbrengen, is de meedogenloosheid waarmee dit (ogenschijnlijk) gepaard lijkt te gaan. Met de air van grootheidswaanzin die er om heen hangt. Uiteraard, wie ben ik om van de zijlijn te oordelen? Dat doe ik dan ook niet. Mijn beide suboordelen zorgen ervoor dat het uiteindelijk per saldo weer allemaal vreselijk neutraal is, immers ik weet echt niet alle ins & outs. Maar het valt mij wel op dat als je dit soort mannen vergelijkt (Berlusconi is er ook zo een) er een dikke parallel te trekken is. Kan toch geen toeval zijn? Zou het niet anders kunnen?

Hoe dan ook, volg alle avonturen van Scheringa via  http://twitter.com/dirkscheringa. Reeds 44 tweets voor deze kleurrijke ondernemersvogel.

Lees ook:‘Verspeeld krediet’ door Dirk Scheringa
Lees ook:Stil geweten cruciaal voor succes ondernemer
Lees ook:Ik verveel me… zullen we daten?
Lees ook:‘n dikke, vette, inspiratieloze bende
Lees ook:Kort lontje verkleint kans op succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.