Bevlogen medewerkers door interventies

De komende jaren onderzoekt organisatie-socioloog Jessica van Wingerden hoe gerichte ‘interventies’ de bevlogenheid van medewerkers in organisaties kunnen verhogen.

Interventies die medewerkers zoveel mogelijk in staat moeten stellen, gebruik te maken van aanwezige hulp in het bedrijf. Stress, burnouts en andere negatieve, werkgerelateerde klachten zijn vaak het gevolg van het ontbreken van een balans tussen taakeisen (wat men als vaak ervaart als werkdruk) en en werkgerelateerde hulpbronnen (die energie geven).

Dit komt vaak voort uit het feit dat men niet bewust is van de hulp die er gewoon beschikbaar is, of als de medewerker ze wel kent, onvoldoende in staat zijn is, om die hulpbronnen te benutten.

“Stel : er is een collega die veel moeite heeft met het maken van een presentatie op de computer. Deze persoon weet dat hij een collega heeft die hem goed zou kunnen helpen, maar toch vraag hij niet om hulp. Dat kan te maken hebben met persoonlijke omstandigheden, een slechte relatie tussen de collega’s of een bepaalde sfeer binnen het bedrijf die het vragen om hulp moeilijk maakt”, aldus Jessica van Wingerden.

Haar onderzoek is er op gericht om uiteindelijk die mensen in staat te stellen, dit soort barrieres te overkomen. Bevlogen mensen hebben namelijk meer plezier in hun werk en presteren uiteindelijk beter!

Lees ook:Schelden op de werkvloer komt vaker voor dan je denkt
Lees ook:Van je collega’s moet je het hebben
Lees ook:Hulp vragen is oké
Lees ook:Meer peper voor je medewerkers
Lees ook:Hoogopgeleide zoekt vrienden buiten kantoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.