Headlines 27 april

Telegraaf: Ondernemers in de industrie verwachten dat zij dit jaar twee procent minder zullen investeren dan in 2009. Vrijwel alle branches verwachten dat de investeringen zullen dalen, maar ondernemers in de metaal- en elektronische industrie zijn het meest negatief.

 Volkskrant: Zzp-organisaties zien weinig in plan voor minimumtarieven

Essentie: Belangenvereniging van freelancers reageert afwijzend op het voorstel van FNV-voorzitter Agnes Jongerius om minimumtarieven voor kleine zelfstandigen in te voeren. ‘Op zich vind ik het voorstel van Jongerius om minimumtarieven voor kleine zelfstandigen in te voeren sympathiek, maar ik denk niet dat het wenselijk is,’ zegt de directeur van de Vereniging van de Zelfstandige Zonder Personeel (VZZP), Nico Schouten.

 AD: Herstel mkb-metaal nog niet in zicht

Essentie: Een economisch herstel voor het midden- en kleinbedrijf in de metaalsector blijft nog uit. De binnenlandse orderpositie was in het eerste kwartaal van 2010 slechter dan een kwartaal eerder.

 Financieel Dagblad: Commerciëler inkopen kan overheden miljarden schelen

Essentie: Overheden kunnen efficiënter inkopen door meer te investeren in marktkennis en intensiever te communiceren met marktpartijen. ‘Besparingen kunnen snel oplopen tot € 1 miljard op jaarbasis.’ Dit stelt directeur Wouter Stolwijk van Pianoo, Expertisecentrum Aanbesteden. Hij reageert op klachten van mkb’ers die zeggen dat inkopende overheden liever zaken doen met grote bedrijven.

http://www.fd.nl/artikel/14741840/commercieler-inkopen-kan-overheden-miljarden-schelen (Voor dit artikel moet wel betaald worden)

 Financieel Dagblad: Wereldhandel trekt weer flink verder aan

Essentie: De wereldhandel is in februari weer stevig aangetrokken. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Planbureau (CPB). Volgens de voorlopige cijfers was er sprake van een stijging van het volume met 1,8 procent ten opzichte van januari.

http://www.fd.nl/artikel/14742070/wereldhandel-trekt-weer-flink-verder (Voor dit artikel moet wel betaald worden)

 Financieel Dagblad: Wehkamp.nl wil internetwinkels kopen

Essentie: RFS Holland, het moederbedrijf van internetwinkelier Wehkamp gaat op overnamepad. Het bedrijf houdt de ogen open voor overnames van kleinere webwinkels, aldus directievoorzitter Paul Nijhof.

http://www.fd.nl/artikel/14741870/wehkamp-nl-wil-internetwinkels-kopen (Voor dit artikel moet wel betaald worden)

Lees ook:Headlines
Lees ook:Headlines 31 maart
Lees ook:Headlines 16 maart
Lees ook:Headlines 26 april
Lees ook:Headlines 29 maart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.