Studenten willen ondernemer worden

137277672_7783f93e0dSteeds meer studenten zien het wel zitten om ondernemer te worden. Was het in 2007 nog 17%, nu is het al een kwart van alle studenten. Het onderzoek ‘Onderwijs en ondernemerschap’ van het bureau EIM (in opdracht van demissionair staatssecretaris Bijsterveldt) wijst dit uit. Zo’n 62% van de studenten beschouwt het ondernemerschap als een belangrijk onderdeel in hun beroepsaspiraties. Het aantal scholen dat ondernemerschapsonderwijs heeft geïntegreerd in het onderwijs, neemt ook toe.

http://www.fd.nl/artikel/17403373/steeds-meer-studenten-willen-ondernemer-worden

Lees ook:Geld vrij voor ‘nieuw vakmanschap’
Lees ook:5 oktober: dag van de jonge ondernemers
Lees ook:Nationale Ondernemersquiz
Lees ook:Unilever wederom populair
Lees ook:Van den Ende voorbeeldondernemer voor jongeren

6 reacties op “Studenten willen ondernemer worden

  1. Sparen adviseur

    In deze tijden heel begrijpelijk dat zoveel studenten voor zichzelf willen beginnen! Met de banenmarkt die nog steeds niet goed aangetrokken is, is ondernemer worden een meer voor de hand liggende keuze. Wellicht uiteindelijk ook weer goed voor de economie!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Frank Loots

    Ik kan me goed voorstellen dat het als student heel spannend en aantrekkelijk lijkt om ondernemer te worden. Bijkomend voordeel is dat je als student of net-klaar-student ook wat makkelijker een risico kunt nemen. Er valt weinig te verliezen. Toch lijkt het me dat weinig studenten weten waar ze aan beginnen en dit onderschatten.

    M.v.g.

    Frank Loots
    FranconiQue | Post Koerier Transport

      /   Beantwoorden  / 
  3. Houtbouw

    Klinkt allemaal wel heel leuk hoor dat ondernemen, tot je eraan begint en merkt dat het vooral psychisch heel zwaar kan zijn. Studenten zouden eerst wat ervaring op de werkvloer op moeten doen voordat ze gaan ondernemen!

      /   Beantwoorden  / 
  4. marco prins

    @houtbouw

    Absoluut met je eens! Het direct starten van een onderneming zonder eerst bij 1 of meerdere bedrijven gewerkt te hebben na de studie levert in ieder geval altijd problemen op. Gebrek aan kennis-kunde-ervaring aan van alles en nog wat. Alleen als een starter zonder werkervaring openstaat voor en de beschikking heeft over enkele mensen die veel kennis hebben op uiteenlopende gebieden, is er kans een reëele kans van slagen. Denk alleen al aan het ‘eventueel’ managen van mensen. Ik heb zowel goede ervaringen als zeer slechte ervaringen. Zowel de goede als slechte ervaringen zijn niet onbelangrijk in mijn manier van het managen.

    Dat is overigens ook de reden dat het niet ongebruikelijk is dat een vader waarvan zijn kind(eren) de toko later over gaan nemen eerst 1 of enkele jaren bij een ander bedrijf gaan werken.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Gwen Jansen

    Marco,
    Heb je mijn e-mail van deze week nog ontvangen? Kan het kloppen dat ik nog geen reactie heb ontvangen? Groetjes, Gwen

      /   Beantwoorden  / 
  6. Marco Prins

    Mail komt eraan….mail problemen gehad en zijn nu opgelost!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.