Gratis leercultuurles voor 500 bedrijven

school1Op de site van MKB Nederland is te lezen dat brancheorganisaties die meer aan opleiding en ontwikkeling binnen hun sector willen doen, zich vanaf nu aan kunnen melden voor het project Leercultuur MKB. Met dit project krijgen bedrijven gratis deskundig advies over leren en ontwikkelen. Aanmelden kan nog tot 1 augustus, projectplannen kunnen tot 1 september worden ingeleverd.

Prima initiatief. Maar waarom moet het via een brancheorganisatie lopen? Waarom kan een onderneming dit niet direct aanvragen?

Binnen het mkb kunnen ondernemingen door scholing en ontwikkeling van werknemers de innovatiekracht, duurzame inzetbaarheid en productiviteit sterk verbeteren. Daarom start MKB-Nederland in nauwe samenwerking met een aantal brancheorganisaties het project ‘Leercultuur mkb’.

Om mee te doen moeten branches een voorstel indienen. MKB-Nederland zal hieruit een keuze maken. In totaal zal het om ongeveer 500 mkb-bedrijven gaan. Zij krijgen advies van gekwalificeerde Human Resource Development (HRD) deskundigen over de wijze waarop in het bedrijf de leercultuur (verder) kan worden ontwikkeld.

MKB-Nederland zal de ervaringen en leerpunten benutten voor verdere communicatie en beleidsontwikkeling.

Aanmelden
Geïnteresseerde brancheorganisaties kunnen zich voor 1 augustus 2010 aanmelden voor het project via [email protected]. Zij hebben tot 1 september de tijd om hun projectvoorstel in te dienen. Van 1 september 2010 tot 31 december 2011 zal het project worden uitgevoerd.

Ontwikkelingen in dit project kan je volgen via het dossier Project Leercultuur Mkb.

Lees ook:Investeer in scholing van je medewerkers
Lees ook:TNO maakt onderzoek voor bedrijven toegankelijker
Lees ook:Werkgevers onzeker over werkgelegenheid
Lees ook:Productie Saab alweer uitgesteld
Lees ook:Ondernemers kopen collectief energie in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.