Big business: beveiligingssoftware

geld2Beveiligingssoftware voor de zakelijke markt. Big business! We zijn ons (gelukkig) steeds meer bewust van de gevaren die al dat online gecommuniceer met elkaar met zich meebrengt. De risico’s en belangen worden dan ook ook steeds groter.

In de eerste plaats verplaatsen we steeds meer activiteiten online, zijn we steeds actiever online en ten tweede wordt het aantal online fraudeurs natuurlijk ook steeds groter in omvang met al die handige technieken die nu ontwikkeld worden en het steeds grotere belang dat ermee gemoeid is.

Zowel particulieren als bedrijven besteden nu dus steeds meer geld aan het beveiligen van een en ander. De wereldwijde omzet in beveiligingssoftware komt dit jaar uit op ruim 16,5 miljard dollar, ruim 11 procent meer dan de 14,8 milard dollar in 2009. Dat voorspelt Gartner.

Vooral particulieren

De particulierenmarkt voor beveiligingssoftware blijft de grootste, met een omzetverwachting van 4,2 miljard dollar voor 2010, 300 miljoen dollar meer dan vorig jaar. Het bedrijfsleven komt op de tweede plaats met een verwachte omzet van 3 miljard dollar voor het lopende jaar, 100 miljoen dollar meer dan vorig jaar.

Lees ook:Google: 5 x zoveel winst
Lees ook:Twitter is 5,5 miljard euro waard
Lees ook:McDonald’s groeit
Lees ook:Fiat bezit meerderheidsbelang Chrysler
Lees ook:Samsung is HP voorbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.