Thecla Bodewes benoemd tot “Zakenvrouw van het Jaar 2011″

En uiteraard was ik er gisteravond bij, toen Mark Rutte bekend maakte dat Thecla Bodewes, directeur eigenaar van Scheepswerven Bodewes, Scheepswerf De Kaap en Maritima Green Technology, tot “Zakenvrouw van het Jaar 2011″ werd gekroond.

Deze prestigieuze prijs wordt ook wel ‘de Prix Veuve Clicquot’ genoemd en is onder ander aan Thecla toegekend vanwege de succesvolle en snelle groei van haar bedrijven die onder haar leiding is gerealiseerd. Thecla is een vrouw op een belangrijke positie in het mannenbolwerk van de scheepsbouw en ze stuurt een financieel gezond familiebedrijf aan. Deze feiten zijn uiteindelijk in de verkiezing meegewogen.

Veelzijdig, allround en klantgericht zijn de sleutelwoorden waar het binnen de werven van Bodewes om draait. Door de onderlinge, hechte samenwerking worden menskracht, kennis en materiaal binnen de groep optimaal benut. Iedere onderneming bedient met  specifieke kennis van zaken haar eigen klantenkring.

Alle bedrijven richten zich specifiek op innovatieve scheepsbouw en allround scheepsreparatie. Van ontwerp tot nieuwbouw, van nieuwbouw tot verbouw. Met de focus op een verdere vermindering van energie en uitstoot zodat het brandstofverbruik per tonkilometer omlaag wordt gebracht. 

Thecla is een echte onderneemster. Ze grijpt dan ook haar titel en de bijbehorende extra zichtbaarheid het komende jaar aan, om aandacht te vragen voor de staat en het belang van de Nederlandse wateren en de voordelen van groene mobiliteit op het water.

“De voordelen van vervoer over water zijn groter dan ooit. Niet alleen is er op het water geen sprake van filevorming en dus is er een hogere betrouwbaarheid qua levertijden, maar ook is het een zeer duurzame vorm van transport. Er wordt aantoonbaar minder CO2 uitgestoten, het brandstofverbruik per hoeveelheid vervoerde goederen is een stuk lager en er is geen aanleg van asfalt nodig om de transportbehoefte aan te kunnen,” geeft Thecla aan.

Daarmee doet ze een dringend beroep op de overheid om meer te investeren in goed onderhoud van de waterwegen en een actief innovatiebeleid. De vaarwegen zijn namelijk van het grootste belang voor onze veiligheid, ons milieu, de leefbaarheid en de economie. Daarnaast wil Thecla benadrukken dat er meer vakmensen voor de metaalindustrie gewonnen moeten worden om alle kansen in deze sector ook in de toekomst te kunnen verzilveren.

Thecla ziet de prijs als een eerbetoon aan Nederland als krachtig maritiem land. En bovendien als regelrechte overwinning voor haar ‘mannen’ die dag in dag uit de mooiste schepen maken en repareren voor de scheepvaartindustrie.

Wat ik daarnaast echt geweldig vind, is dat ze mij heeft gevraagd om haar PR te gaan verzorgen. Het werk wat we als JansenJager het afgelopen jaar voor Marlies van Wijhe hebben gedaan, is blijkbaar niet onopgemerkt gebleven. Chapeau ook aan mijn team ‘ondernemers’.

Lees ook:Tanker met champagne
Lees ook:Athlon Car Lease gaat voor duurzaam autowassen
Lees ook:Athlon Car Lease wast auto’s met regenwater
Lees ook:Verfrissend ondernemerschap: vijfjarig jubileum vier je met een nieuwe pay off zoals A.A.S.!
Lees ook:Eurlings beloont twintig innovatieve klimaatideeën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.