Ondernemers moeten stil staan bij het overlijdensrisico

ondernemers orvOndernemers staan onvoldoende stil bij hun pensioen. “Mijn bedrijf is mijn pensioen” is een vaak genoemde reden waarom ze geen pensioenvoorzieningen treffen. Maar wat als je als ondernemer komt te overlijden? Kunnen de nabestaanden de zaak voortzetten? Daar moeten ze wel de financiële middelen voor hebben. Er moet minimaal een overlijdensrisicoverzekering worden afgesloten om het financiële risico van het overlijden af te dekken.

Werknemers bouwen bij hun werkgever vaak een pensioen op. Hieruit wordt na pensionering een aanvulling op de AOW uitgekeerd, maar pensioenregelingen bieden ook een vangnet bij het overlijden van de werknemer. De partner heeft namelijk vaak recht op een partnerpensioen na overlijden van de deelnemer in de pensioenregeling. Voor de meeste ondernemers is dat anders, zij moeten zelf pensioenvoorzieningen treffen en stilstaan bij het risico van het overlijden.

Wat gebeurt er bij het overlijden van een ondernemer?
Ondernemers moeten hun gezin financieel beschermen tegen het risico van het overlijden. Schets voor jezelf eens de omstandigheden bij jouw overlijden. Kan de onderneming door de nabestaanden worden voortgezet? Ondernemers die hun bedrijf samen met anderen runnen, moeten ook voorzieningen treffen om de mede-eigenaren van het bedrijf in staat te stellen om de aandelen in het bedrijf over te nemen van de nabestaanden.

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering?
De overlijdensrisicoverzekering keert een verzekerd bedrag uit bij het overlijden van de verzekerde vóór de einddatum van de verzekering. Bij het in leven zijn op de einddatum van de verzekering komt de verzekering te vervallen zonder een uitkering te verrichten. Het zijn relatief goedkope verzekeringen omdat de kans op vroegtijdig overlijden klein is. Bereken de premie en sluit de polis af. Het risico van het overlijden moet namelijk niet onderschat worden.

Lees ook:Ondernemers kunnen lijfrente beter uitstellen
Lees ook:Minimumtarieven voor zzp’ers? De meeste zzp’ers zijn tegen!
Lees ook:Wetsvoorstel voor consumentenkrediet dupeert ondernemers en consument
Lees ook:Het gaat goed met de zzp’ers
Lees ook:Valkuilen bij het afsluiten van een AOV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.