Aangescherpte regels telefonische verkoop

Onder aanvoering van Maxime Verhagen van Economische Zaken wil de Nederlandse regering de regels bij telefonische verkoop aanscherpen.

De overheid is van mening dat wanneer consumenten ongevraagd worden gebeld en dan in het telefoongesprek toezeggen iets te kopen, dat de aankoop ook eerst schriftelijk bevestigd moet worden.

Op dit moment hebben consumenten al de mogelijkheid binnen zeven dagen terug te komen op de aankoop.  Bij onder meer de Consumentenbond komen echter veel klachten binnen van mensen die zich helemaal niet realiseren dat ze in een gesprek iets hebben gekocht.

Door de transacties nog op papier te bevestigen en die door de klant te laten ondertekenen, denkt Verhagen dit probleem te ondervangen. Uit mijn eigen ervaring blijkt dat er bedrijven zijn, zoals bijvoorbeeld KPN die dit al lang en breed doen. Maar dit is tot op heden meer uitzondering is dan regel. Ik vind wel dat consumenten ook zelf een verantwoordelijkheid hebben, en dus zelf ook proactief een bevestiging van een telefonische aankoop bij de verkopende partij mogen vragen. Dit staat los van formele regelgeving.

PS: heb je al gestemd op je favoriete Onderneemster van het Jaar? Ik houd me aanbevolen uiteraard voor je stem. Ik lig op dit moment, ongelooflijk maar waar, op een tweede plaats! Er kan elke dag tot 23 mei gestemd worden. Zou het zeer waarderen.

Lees ook:Nederland actiefste online retailland
Lees ook:Geld voor slimme elektriciteitsnetten
Lees ook:Gezocht: jonge succesvolle ondernemers!
Lees ook:Autobranche trots op Onderneemster van het Jaar genomineerde
Lees ook:Heffingen KVK omlaag?

Eén reactie op “Aangescherpte regels telefonische verkoop

  1. Loes van den Bos

    Telefonische acquisitie kan idd heel erg irritant zijn maar zoals Telefonische acquisitie al zegt, door je aan te passen aan de situatie kun je leuke gesprekken krijgen waardoor je positief bij een prospect blijft hangen en in de toekomst wellicht een afspraak kunt maken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.