Chagrijnig personeel kost miljarden

Werkplezier loont, voor de werknemer én voor het bedrijf. Wie plezier heeft in zijn werk, levert volgens onderzoeken betere prestaties dan mensen die met tegenzin naar hun werk gaan.

Ook blijkt een bevlogen werknemer stukken beter bestand is tegen negatieve emoties en kan hij gemakkelijker omgaan met stresssituaties. Dat besef dringt inmiddels ook bij bedrijven door.

Met name ondernemingen die aan het reorganiseren of fuseren zijn, halen alles uit de kast om het personeel gemotiveerd te krijgen en te houden.

Volgens coachingsbedrijf United Talent waren bedrijven tot een paar jaar geleden alleen gericht op verbetering van procedures, processen en structuren. Emoties als passie, plezier en onderlinge verbondenheid van werknemers waren vaak ondergeschikt aan het bedrijfsbelang.

Uit onderzoek van United Talent blijkt dat teams die succesvol zijn, zich houden aan samenwerkingsafspraken, elkaar durven aanspreken op gedrag of het niet nakomen van die afspraken, en het verstand hebben om af en toe hun mond te houden.

Het CBS becijferde eerder dat het ziekteverzuim ons land jaarlijks 16 miljard kost. Uit onderzoek van Nyenrode blijkt bovendien dat ongemotiveerd personeel het bedrijfsleven jaarlijks 6 miljard kost.

Bron: MijnBedrijf

Lees ook:Bind talent met een prestatiebeloning
Lees ook:Salaris versus plezier
Lees ook:Presenteisme kost ondernemer geld
Lees ook:Werkgever meer betrokken bij privéleven personeel
Lees ook:Toename winkeldiefstal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.