Energy Make-over

energiebesparenHeb je al gehoord van de Energie Make-over? Vorig jaar, op de Dag van de Duurzaamheid 9 september 2009, zijn Agentschap NL en Energiecentrum MKB begonnen met deze zogenaamde Energie Make-over. Mkb-bedrijven kunnen veel geld besparen door zuiniger om te gaan met energie. Daarom is er de Energie Make-over in het leven geroepen. Mkb-bedrijven kunnen ook dit jaar kans maken op deze prijs ter waarde van 10.000 euro. De prijs wordt beschikbaar gesteld door het Ministerie van Economische Zaken.

 Energiezuinig

Met deze hoofdprijs kan de mkb-ondernemer het bedrijfspand voorzien van energiezuinige toepassingen, ter waarde van die 10.000 euro. Voor acht andere ondernemingen stellen de organisatoren een energiescan beschikbaar.

 Energieonderzoek

Een energieonderzoek is een handig instrument om te bepalen wat een bedrijf kan besparen. Een adviseur bekijkt dan de meest belangrijke zaken zoals verlichting, airco, koeling, perslicht, apparatuur en verwarming. In het rapport wat daaruit volgt, staan de mogelijkheden waarmee energie te besparen valt, inclusief de bijbehorende investeringen die gedaan moeten worden en de terugverdientijden. Daarnaast worden maatregelen genoemd die een ondernemer zelf makkelijk zonder investering kan oppakken. Daarmee wordt verspilling van energie voorkomen. Bedrijven die investeren in energiebesparing krijgen als klap op de vuurpijl via de Energie-investeringsaftrek (EIA) van NL Energie en Klimaat, gemiddeld 11 procent van hun investering via de belasting terug. Een win-win situatie dus.

 Loting

Je kan je t/m 8 september inschrijven op www.energiemakeover.nl. Na deze datum wordt er geloot onder alle ingeschreven mkb-bedrijven. Negen van deze bedrijven krijgen vervolgens een gratis energieonderzoek.

 

Bron: http://www.energiegids.nl/nieuws/details.tiles?doc=/content/energie/nieuws/2010/07/06/EB-Make-over.xml&dossier=0000007-ondernemen-ondernemen,0000010,0000013,0000016,0000000&selectedDossier=0000000-ondernemen-ondernemen

Lees ook:MKB kan snel 15% besparen op energiekosten
Lees ook:Concurrenten? Die bestaan niet
Lees ook:25.000 euro voor innovatieve starters
Lees ook:Geld voor slimme elektriciteitsnetten
Lees ook:Twitter is 5,5 miljard euro waard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.