Telegraaf bundelt reviews over bedrijven

360inc_beeldmerk_RGB_normal360inc.nl. Dit is een nieuwe site waarop  de Telegraaf Media groep informatie en meningen over werkgevers bundelt. Overzichtelijke bedrijfsinformatie, twitterfeeds, maar vooral meningen van bijvoorbeeld werknemers, oud-werknemers, sollicitanten en overige betrokkenen over arbeidsvoorwaarden, bedrijfscultuur, maar ook zaken als de lunch en dresscode. Door formele en informele informatie over werkgevers te koppelen aan informatie uit social media wil de organisatie een helder beeld van werkgevers kunnen weergeven.

De site richt zich primair op hoogopgeleide young professionals. Als bedrijf kan je zelf je bedrijf aanmaken en de juiste informatie weergeven. Als je bedrijf er nog niet op staat, dan kan iemand anders al wel een review plaatsen over je bedrijf.

Slimme move van De Telegraaf. Ze krijgen zo ongelooflijk veel gegevens en uiteraard zijn zij de partij bij uitstek die erg veel exposurekracht heeft om mensen op te roepen naar deze site te gaan. Het initiatief past in het aantal toenemende initiatieven in dit kader. We kennen bijvoorbeeld reeds : www.companyrating.nl, www.glassdoor.com, www.jobschmob.com.

Mijn advies: zorg dat je als bedrijf goed op dit soort sites vermeld staat en spoor ook je medewerkers aan zich uit te spreken op deze site. Vaak zie je dat vooral de negatievelingen reviews gaan plaatsen. De positieve mensen hebben wat meer stimulering nodig. Vraag het ze gewoon! Daar doe je niets verkeerds mee. Je zorgt gewoon voor een evenwichtig beeld op die manier.

Dit soort reviewsites komt namelijk heel hoog in de zoekresultaten van Google naar boven in de natuurlijke zoekresultaten. Er is namelijk continue sprake van nieuwe content, veel linkjes en vaak zitten er krachtige partijen achter. Dus iemand die bij je wil solliciteren en eerst even op jouw bedrijfsnaam gaat googelen ziet dan al snel de informatie op deze site!

Kortom, zorg dat je de regie houdt en kom in actie en vraag van je werknemers hetzelfde. En zorg ook voor onderhoud. Doe regelmatig zo’n rondje reviewsites. Houd ook goed in de gaten wat er daar over je gezegd wordt. Kan je ook veel feedback vandaan halen.

Lees ook:Googlen funest voor geheugen
Lees ook:Museumpje pakken in het nieuwe jaar
Lees ook:Al genomineerd voor de aanmoedigingsprijs ‘Het Nieuwe Werken doe je zelf’?
Lees ook:Helft werkgevers blokkeert websites
Lees ook:Google past zoekmachine aan om misbruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.