Succesvol zakendoen: ‘Leuk’ scoort

hbr_jobs2‘Leuk!’ Een uitdrukking die ik nogal eens bezig volgens de mensen in mijn omgeving. Ook een woord dat mijns inziens veel te vaak wordt verguisd omdat het zo lichtvoetig, zo nietszeggend zou zijn.  Hopelijk is dit laatste nu voorgoed voorbij sinds de speech van CEO Steve Jobs toen hij enkele weken geleden door Harvard Business Review werd gekozen als best presterende CEO. Hij hield wat mij betreft een pracht ode aan het woord ‘leuk’! Leuk scoort in zaken. Hij is daar de belichaming van.

De heer Jobs besteedde in zijn speech uitgebreid aandacht aan het feit dat je in zaken vooral moet doen wat je echt het allerleukste vindt om te doen. Volg je hart. Pas dan zet je ongemerkt die stap extra, pas dan komt succes om de hoek kijken. En houd vooral je focus op datgene wat je het meeste plezier geeft. Laat je niet afleiden, laat je niet door een ander tot een ander spoor verleiden. Ga voor leuk! Is iets wel of niet leuk? Zo ja, ga er dan voor. Anders gewoon niet doen. En bij twijfel zeker niet inhalen! Alleen wat je echt leuk vindt, houd je het allerlangste vol! En dat de aanhouder wint, dat weten we inmiddels.

Ja, leuk! Echt leuk die speech van Jobs! Het enige aandachtspunt is dat er soms zoveel dingen zijn die leuk zijn! Mijn twee bedrijven zijn leuk! Mijn kinderen zijn leuk! Mijn vent is leuk! Mijn blog bijhouden is leuk! Mijn documentaire monteren is leuk! En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar of dit bericht dan nog zo leuk is, dat denk ik niet. Dus ik stop nu ook accuut. Een Homo universalis zoals mijn voorbeeld Leonardo da Vinci zal ik namelijk wel nooit kunnen worden. Keuzes maken.

Lees ook:Steve Jobs niet blij met speelgoedpop
Lees ook:An apple a day….
Lees ook:De energie match in het bedrijfsleven
Lees ook:Nominatie ‘Porsche Onderneemster van het Jaar’ reikt tot in Curaçao
Lees ook:Teveel leuk werk voor te weinig uren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.