Teveel leuk werk voor te weinig uren

geldTeveel leuk werk voor te weinig uren. Als ondernemer komt je dit waarschijnlijk bekend voor. Een luxe probleem zou je denken. Maar dit kan ook zo omslaan in een groter probleem als de kwaliteit van het werk en je positieve mindset eronder gaat leiden. Daarom hieronder enkele tips en trics om nog meer uit die veel te weinig uren in een dag te halen.

Stel zo min mogelijk zaken uit
Als je uitstelt, groeit je stapel werk alleen maar. Hierdoor wordt het moeilijker om uitgestelde klussen opnieuw op te pakken. Bovendien is het fataal voor je planning en vaak is het ook een stuk minder leuk en ben je een stuk minder scherp want dan ben je vaak met gedachten alweer bij een heel ander, meer actueel onderwerp.

Zet je werknemers beter in

Volgens mij is dit een valkuil voor iedere ondernemer die ooit is gestart en destijds alles zelf deed. Probeer echter niet om alles zelf te doen en alles te controleren. Werk liever je medewerkers steengoed in. Dan kan je al snel meer los laten want dan merk je dat het goed gaat.

Thuis werken

Af en toe een dag wegblijven van de zaak en thuis werken, kan wonderen verrichten. Hierdoor word je minder snel gestoord. Vraag je werknemers dan vragen alleen per e-mail te stellen, zodat je zelf kan bepalen wanneer je ze beantwoordt. Uiteraard ligt het aan je thuissituatie want als er een stel huilende of van plezier gillende kids continue om je heen dartelen, dan is het een ander verhaal. Dan heb je vaak helemaal geen keuze. Die gaan nog echt geen vraag per e-mail aan je stellen.

Als je weer tot over je oren in het werk zit, stel jezelf dan de vragen uit het onderstaande rijtje:

  • MOET ik dit nu doen?
  • Moet IK dit nu doen?
  • Moet ik DIT nu doen?
  • Moet ik dit NU doen?
  • Moet ik dit nu DOEN?

Lees ook:5 redenen om geen zzp’er te worden
Lees ook:Presenteisme kost ondernemer geld
Lees ook:Het Nieuwe Werken werkt
Lees ook:Eigen verantwoordelijk doet wonderen
Lees ook:Het Nieuwe Werken populair bij hoger management

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.