72% maakt gebruik van Social Media

http://edwinfotografeert.files.wordpress.com/2009/12/social-media-waste-of-time.jpgUit een nieuw onderzoek van bureau Ruigrok NetPanel blijkt dat 72 % van de Nederlanders inmiddels gebruik maakt van Social Media. In 2007 was dat 40%. In drie jaar tijd dus bijna een verdubbeling.

Een aantal andere opmerkelijke gegevens: Videocontent is zeer populair en vrouwen spelen meer games dan mannen en plaatsen ook meer foto`s op internet.

Nederlanders brengen gemiddeld 16 uur per week online door. Mannen en jongeren besteden gemiddeld meer tijd online door dan vrouwen en senioren. Het aantal personen dat t.o.v. 2009 toegang heeft tot internet via de mobiele telefoon is nauwelijks gezetegen. wel is het gebruik verdubbelt. In 2009 maakte slechts 30% van deze groep daadwerkelijk gebruik van mobiele toegang, terwijl in 2010 65% dat doet.

Het actieve gebruik van Twitter is sinds vorig jaar gestegen van 3% naar 9%.Mmmmm….ik dacht dat dat toch echt meer was.

Hyves is het populairste sociale medium in Nederland. De bekendheid van Hyves onder Nederlanders is 90% en 60% heeft een profiel gemaakt op de site. Alle Nederlandse internetters tezamen spenderen bijna 14 miljoen uur per jaar aan Hyves.
YouTube volgt met een bekendheid van 87%, en 22% heeft een account aangemaakt. Aan YouTube wordt jaarlijks bijna 14,5 miljoen uur besteed. Derde is Twitter met een bekendheid van 76%.

Lees ook:Veel dronkenschap op Facebook foto’s
Lees ook:Social media? Twitter? YouTube? Facebook?
Lees ook:Hyves weer in de etalage
Lees ook:De Hema is niet te missen
Lees ook:Internet spekt Nederlandse economie

3 reacties op “72% maakt gebruik van Social Media

  1. Marco Prins

    Kan je nagaan hoe groot probleem (mkb) bedrijven zonder recruitment of recruiter gaan krijgen om personeel te werven! Slechts een klein % van deze bedrijven is actief/goed online actief om personeel te werven en een nog kleiner deel actief op Sociale Media….Tel daarbij op dat werkgevers een toename van vacatures verwachten http://bit.ly/9LsiKh nieuwe crisis maar dan op personeel gebied?

    Marco

      /   Beantwoorden  / 
  2. Theun

    Niks bijzonders gebeurd vandaag.Ik ga naar bed.
    Morgen weer hard aan de slag met to date uppen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Narcist

    DE manier om sociaal contact met je vrienden te krijgen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.