Kieskeurig.nl levert producten uit fysieke winkels

3270076250_3272025421Kieskeurig.nl, bekend van producten vergelijken, voegt nu naast online winkels fysieke winkels toe waar via Kieskeurig.nl producten kunnen worden besteld. Dit is volgens mij een duidelijke voorbode van de toekomst van elke succesvolle winkel. Reviews van klanten nemen een bijna net zo prominente plek in als de producten en diensten van de winkel zelf. Anders blijft de klant weg!

Vanaf de zomer staan in het overzicht van de site ook de producten van fysieke winkels.

 Grote stap

Uit het productoverzicht kan er online besteld worden door de consument. De producten worden daarna thuis bezorgd. Of ze kunnen bij afhaalpunten opgehaald worden. Volgens Bastiaan de Jong, uitgever van Kieskeurig.nl, is dat laatste een grote stap richting fysieke winkels.

De Jong: “Van de webwinkels op onze site heeft 68 procent al een afhaalpunt. Daaraan zie je al dat het on- en offline retailkanaal gemengd wordt. Tegelijkertijd zie je dat alle grote fysieke ketens een serieuze webstrategie hebben.” De Jong vindt het dus een logisch vervolg om ook fysieke filialen een plek te geven op de site. De producten, van de fysieke winkels, die door de consument straks op de site worden gekocht en betaald in de winkel.

 Verdienmodel

Het verdienmodel voor de fysieke winkels werkt op een andere manier dan die van de online winkels. De Jong legt uit: “De winkels of ketens betalen een abonnementstarief om vermeld te worden op Kieskeurig.nl. Wanneer de consument binnen Kieskeurig.nl op de informatiepagina van de winkel komt, is dit in feite het einde van de zoektocht. Als de consument dan nog een print maakt van het overzicht van het gewenste product, of dit naar zijn mobiel stuurt, om er vervolgens mee naar de winkel te gaan, dan vragen wij daar een klein tarief voor.”

 Bron: http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=3044382&utm_campaign=rss&utm_source=rss&utm_medium=rss

Lees ook:Shoppen na werktijd
Lees ook:Fysieke winkels moeten kleiner worden
Lees ook:Online windowshoppen neemt vlucht
Lees ook:Plezier in fysiek winkelen daalt
Lees ook:De geschiedenis van het online winkelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.