Nog langer zwangerschapsverlof? Hoezo?

3270076250_3272025421Uit onderzoek van demissionair minister Donner (Sociale Zaken) dat afgelopen woensdag naar de Tweede Kamer is gestuurd, blijkt dat langer zwangerschapsverlof zich niet terugverdient in bijvoorbeeld lager ziekteverzuim of betere werkprestaties.

Het Europees Parlement stemt naar verwachting in de herfst over een plan om het zwangerschapsverlof te verlengen met twee tot vier weken. Nu heeft een werkneemster recht op in totaal zestien weken.  Dit moet dan achttien tot twintig weken worden.

Minister Donner heeft eerder berekend dat twee weken zwangerschapsverlof ongeveer 140 miljoen euro kost, vier weken het dubbele. Dat zullen vooral werkgevers merken. Bovendien moeten zij hun werkneemsters langer missen.

Kortom, gewoon laten zoals het is dus. Deze werkende moeder en werkgeefster vond en vindt het al lang genoeg. En dan spreekt ze uit eigen ervaring tot twee keer toe:-) …Ai, nu zal ik wel veel sexegenoten over mij heen krijgen. Maar ja, dit is hoe ik het zelf oprecht voel. Ik wilde gewoon weer aan het werk en vond het toen al moeilijk zat om er weer in te komen. Laat staan als je er langer uit bent.

  http://www.zibb.nl/10272499/Personeelszaken/Personeelszaken-nieuws/Personeelszaken-nieuwsbericht/Meer-zwangerschapsverlof-loont-niet.htm

Lees ook:Langer zwangerschapsverlof van de baan?
Lees ook:Uitbreiding zwangerschapsverlof kost werkgevers flink geld
Lees ook:Vier jaarcontracten mag
Lees ook:Vorst-ww nu beschikbaar voor de bouw
Lees ook:Dirk Scheringa geeft masterclass ondernemen

3 reacties op “Nog langer zwangerschapsverlof? Hoezo?

  1. Karel Hol

    Ik heb mijn vrouw dit jaar ook al 16 weken moeten missen in het bedrijf en weet als geen ander hoe moeilijk deze tijd te overbruggen is , het is dan voor de rest ook aanpoten geweest ondanks dat ze s’avonds soms toch weer aan het werk was terwijl de 2 dochters op bed lagen.Petje af moeders!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Gwen Jansen

    mooie reactie Karel!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Karel Hol

      Dankje Gwen ,ze is sinds half mei weer aan het werk maar dat betekent wel extra aanpoten om de achterstand in te halen,maar je krijgt er iets moois voor terug( een hele leuke dochter die mischien samen met haar zusje papa en mama’s bedrijf overnemen)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.