Minstens 25 doelen voor 2011!

Leuke kalender ontvangen van Ben Tiggelaar. Scheurkalender 2011 met maar liefst 365 managementlessen voor de dagelijkse praktijk. Uiteraard al snel even doorgebladerd! Mooie eerste les voor vandaag gezien de op handen zijnde jaarwisseling: “pak een A4tje en schrijf minstens 25 mogelijke doelen op die je in 2011 wil bereiken. Laat je niet hinderen door drempels of allerhande beren die mogelijk op je pad zouden kunnen komen. Want die zijn er altijd wel.  Vervolgens selecteer je de drie die je het liefste wil bereiken en daar ga je je op focussen.”

En onthoud: de doelen moet wel haalbaar zijn en maak ze zo concreet mogelijk. Vage doelen leiden tot niets.

Voordelen om dit zo te doen: het formuleren van doelen geeft niet alleen richting maar ook geeft het de nodige energie! Bovendien zorgt het voor doorzettingsvermogen. Mensen zonder doelen schijnen eerder op te geven en zijn bovendien minder creatief. Ze hoeven immers minder plannen en ideeën te bedenken om hun overkoepelende doel te behalen!

Heb als kerstgeschenk van een goede relatie ook het boek ‘dromen, durven, doen’ ontvangen.Deze kreeg ik ongeveer gelijkertijd met het lezen van de bovengenoemde eerste managementles van Tiggelaar. Ondertitel: Het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf! Het boek is ook geschreven door Ben Tiggelaar! Kan geen toeval zijn:-) Ik pak maar eens een A4tje en zal eens even flink gaan strepen!

Lees ook:Goede doelen kunnen rekenen op Nederlandse ondernemingen
Lees ook:4-urige werkweek
Lees ook:Werknemers op zoek naar werkplezier
Lees ook:Breek door het eerste ondernemers-kantelpunt heen
Lees ook:Boos, blij of bang maakt creatief

2 reacties op “Minstens 25 doelen voor 2011!

  1. Smart doelen

    Het is altijd heel belangrijk om goede doelen te stellen en er bij stil te staan hoe je deze doelen opstelt. Zelf moet ik nog 1 doel verwezenlijken 2011 en dan ben ik klaar voor dit jaar. Ik gebruik voor al mijn de SMART formule.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.