Bijna niks mag… pfff

Pic_112_9_Verbodborden_SVerboden om je fiets te parkeren, verboden te stelen, verboden mobiel te bellen, verboden te eten of drinken, verboden te roken, verboden te rennen, verboden voor de hond, verboden om met je helm op te tanken, verboden om harder dan 80 km per uur te rijden, verboden voor fietsers, verboden met de chauffeur te praten, verboden om muziek te draaien, verboden om grote hoeveelheden vloeistof in je handbagage te doen, verboden om te parkeren, verboden om in te halen…Pffff….Ik word steeds vaker knettergek van al die borden met een dik kruis door iets wat je niet mag. Niet echt motiverend om het verbod na te leven.

krulAls je er op let word je zeker een paar keer per dag geconfronteerd met ‘no go’-signs. HOEZO?? Waarom staat er niet veel vaker een dikke vette krul door een plaatje met het goede gedrag! Zou denk ik op een stuk meer sympathie kunnen rekenen en daardoor een stuk effectiever zijn! Negatieve verbodsborden zouden wat mij betreft VERBODEN moeten worden:-) Per direct. Negativiteit wakkert negativiteit aan! Deze blogpost is daar ook weer het bewijs van.

En hoezo zit er geen mooie groene krul op ons toetsenbord? Ook daar volop kruisjes maar niet één krul! Ook weer een gemiste kans om wat positiever met elkaar om te gaan!

PIP versus NIP

Wees een PIP en geen NIP! (een PIP is een positief ingesteld persoon, een NIP is een negatief ingesteld persoon) Check je eigen voicemail en je weet al snel wat je bent. Als je begint met “Ik ben er niet, spreek in…”dan ben je waarschijnlijk een NIP. Je begint met het negatieve en blijft daarin hangen. Je bent hoogstwaarschijnlijk een PIP als je voicemail een meer positieve strekking heeft als: “Ik hoor graag van je wat ik voor je kan doen en dan kom ik zo snel mogelijk in actie!”

Zooooo… Dat moest er even uit! Sorry. Zat me ff hoog. Nu ben ik weer positief hoor! Beloofd. Lang leve de PIP’s, Lang leve de positieve insteek! #zelfhetgoedevoorbeeldgevengwen

Lees ook:Voicemails zijn te negatief
Lees ook:(Eu)stress is lekker en goed
Lees ook:Tips voor meer winst
Lees ook:Seks in de tijd van de baas stijgt
Lees ook:Slecht humeur, slechte prestaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.