Categorie: "ondernemersvraagstukken"

Voor welke beroepsgroepen is een arbeidsongeschiktheidsverzekering duur?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heeft een reputatieschade. Ten onrechte wordt gedacht dat de maandelijkse premie standaard tussen €700 en €1.000 zit. Voor bepaalde beroepsgroepen moet er inderdaad diep in de buidel getast worden, maar veel beroepsgroepen ook niet.

Verzekeraars hebben beroepen ingedeeld in beroepsklassen. Ze bepalen hierin hun eigen beleid, dus kunnen er ook grote premieverschillen ontstaan tussen diverse beroepsgroepen. De AOV is bij uitstek een adviesproduct. De verzekering moet namelijk zo goed mogelijk afgestemd worden op jouw persoonlijke situatie. De laatste jaren zijn de premies voor deze verzekeringen sterk verlaagd. Ook zelfstandigen die wel een AOV hebben doen er verstandig aan om te gaan vergelijken.

Nog tips voor inrichting huiskamer-kantoor?

Even een blogbericht in het kader van de rubriek ‘durf te vragen’… Juni volgend jaar loopt ons contract gelukkig eindelijk af van het pand waar we nu zitten. Hoog tijd! De tarieven die we daar nog steeds betalen, zijn echt niet van deze tijd meer en de contracttermijn van zes jaar komt echt uit de oudheid. Maar bovenal zijn we de uitstraling van het pand ontgroeit na zes jaar. Wist niet dat het kon maar toch is het zo. Opdrachtgevers die nu bij ons binnenkomen, zijn toch een soort van teleurgesteld over ons onderkomen op een onpersoonlijk bedrijventerrein. Destijds paste het prima maar no longer!