Het gaat goed met de zzp’ers

Uit onderzoek blijkt dat het ten opzichte van twee jaren geleden goed gaat met de zzp’ers in Nederland. Bijna de helft van de zzp’ers heeft een goede tot zelfs een zeer goede financiële situatie.

Vooral de zelfstandigen in de bouw gaat het weer goed mee. Onder andere de zelfstandige stukadoors en de bouwvakkers zijn zeer tevreden volgens het onderzoek. Dit alles blijkt uit de Zelfstandigen Enquête Arbeid 2017 van TNO en het CBS.

Hoe zit het met het pensioen?
De meeste zzp’ers werken aan het pensioen. Ongeveer 75% van de zzp’ers heeft iets geregeld voor het pensioen. Het kan zijn een pensioenvoorziening, een lijfrentekapitaal, maar bijvoorbeeld ook een gedeeltelijk afbetaald woonhuis. Op diverse manieren kun je kapitaal opbouwen voor jouw oudedag.

Het risico van arbeidsongeschiktheid wordt onderschat
Wat opvalt in het onderzoek is het lage percentage zzp’ers die verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid. Namelijk maar 20% heeft een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering). Hiervan geeft 70% aan dat ze een AOV te kostbaar vinden. De onverzekerde zzp’ers lopen een groot risico. Bij arbeidsongeschiktheid is er namelijk geen financieel vangnet.

Lees ook:Geen verplichte AOV?
Lees ook:Pensioenopbouw voor zzp’ers verplicht stellen?
Lees ook:Minimumtarieven voor zzp’ers? De meeste zzp’ers zijn tegen!
Lees ook:Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?
Lees ook:Klachten over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Eén reactie op “Het gaat goed met de zzp’ers

  1. EBC

    Een financieel vangnet is voor de zzp toch wel cruciaal zou ik zeggen. Zolang er niks gebeurt, is het voor de zzp geen probleem. Wanneer een persoon arbeidsongeschikt is, stort alles in.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.