Waarop letten bij het afsluiten van een AOV

Ondernemen.blog.nl
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kun je als ondernemer niet zonder. Deze verzekering keert uit als jij door ziekte of een aandoening je werk niet meer kunt doen. Waarop je moet letten bij het afsluiten leg ik graag uit.

Hoeveel geld heb je maandelijks nodig bij arbeidsongeschiktheid?

Het verzekerd bedrag vaststellen moet precies gebeuren. Een te hoog bedrag verzekeren kost je onnodig veel geld. Bij een te laag bedrag kun je niet rondkomen bij arbeidsongeschiktheid. Uitgangspunt is 80% van het maandelijkse inkomen.

Laat het verzekerd bedrag indexeren

Als je nu genoeg hebt aan een jaarlijkse uitkering van €35.000, heb je over een aantal jaren misschien wel €40.000 per jaar nodig. De AOV wordt er duurder van, maar laat het verzekerd bedrag indexeren. Het verzekerd bedrag blijft op deze manier op het juiste niveau.

Schipperen met wachttijd

Heb je nog een leuk spaarkapitaal staan? Je kunt de premie drukken door een wachttijd te nemen van bijvoorbeeld 90 dagen. Omdat je een groter deel van het risico zelf loopt, brengt de verzekeraar jou een lagere premie in rekening.

Vergelijk verzekeraars met elkaar

De prijsverschillen tussen verzekeraars is enorm. Waarom de verschillen zo groot zijn is niet te verklaren, maar daar hoef jij je hoofd ook niet over te breken. Profiteer ervan. Vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar. Dit is niet alleen om de premie laag te houden, maar ook om de beste optie voor jezelf te selecteren.

Lees ook:Valkuilen bij het afsluiten van een AOV
Lees ook:Geen verplichte AOV?
Lees ook:Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?
Lees ook:Klachten over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen
Lees ook:Voor welke beroepsgroepen is een arbeidsongeschiktheidsverzekering duur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.