Categorie: "Ondernemer & medewerker"

Meer peper voor je medewerkers

Als je het gevoel hebt dat je als MKB ondernemer beter alles zelf kunt doen dan werk aan je medewerkers over te laten omdat dan alles volgens jou veel te lang duurt, dan moet je vooral even www.entrepeneur.com bezoeken. Daar staan namelijk een aantal goede tips om je medewerkers meer peper te geven. Het mooie is…veel punten komen neer op het gedrag van de ondernemer zelf:-) Hieronder tref je een korte samenvatting aan van het artikel. In cursief mijn mening erbij (voor degenen die dat interesseert:-))

Zoooo papierloos!

Dit nieuwe jaar hebben ik en mijn team het voornemen om na de verhuizing in april/mei een zo papierloos mogelijk werkhuis gaan krijgen. Puur voor de kosten, het ruimtebeslag voordeel en het milieu. We gaan het archief digitaliseren, het netwerk zo inrichten dat iedereen er altijd overal bij kan en elke medewerker krijgt of heeft al een laptop en iPad om snel alle bestanden bij zich te hebben onderweg. Alleen officiële documenten zoals offertes en contracten worden nog geprint wat mij betreft.

Kerstpakket uitzoeken op eigen MVO markt?

Wat een goed idee! Je kunt als ondernemer dit jaar kiezen voor een eigen MVO markt met kraampjes vol (h)eerlijke MVO producten op je eigen bedrijfslocatie. Je medewerkers kunnen daar dan zelf hun duurzaam kerstpakket samenstellen! Is dat leuk of is dat leuk? Speelt ook perfect in op de trend dat iedereen steeds meer zelf wil bepalen wat en hoe.