Categorie: "Interview"

Richard Branson: ‘hard werken maar ook flink feest vieren’

Richard Branson was onlangs te gast bij bij College Tour: “Hard werken en succesvol zijn moet ook samen kunnen gaan met flink de beest uit kunnen hangen en feest vieren.” Daar ben ik het hartgrondig mee eens. Maar kijk eens om je heen, als je kijkt naar veel bedrijven dan is dat feestvieren geen integraal onderdeel van het bedrijf meer. Jammer, met dit risicomijdend gedrag gaat ook een stuk persoonlijke gezicht van bedrijven verloren.

MKB mist kansen door angst voor Cloud Computing

De angst van veel MKB-ers voor Cloud Computing is onterecht. Bovendien zijn ze hierdoor een dief van hun eigen portemonnee. Dit stelt Wilbert Philippo (42) (WP), internetondernemer pur sang en in die hoedanigheid ziet hij elke dag hoe het met het kennisniveau van het MKB rondom internet is gesteld. Ondernemen.blog.nl (O) onderwierp hem aan een interview.

‘Bedrijven moeten heel anders inkopen’

Gerco Rietveld stelt dat organisaties er verstandig aan doen om een stuk minder prijsgedreven in te kopen en juist vooral te kijken naar de kwaliteit van wat en hoe ze inkopen. Zo zou de zorgsector hierdoor tot maar liefst 30% kosten kunnen besparen. MKB-ers zouden dat van nature goed kunnen, aldus de auteur van het boek ‘Inkoop – een nieuw paradigma’ dat onlangs is uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2010.

MKB laat zich gek maken door adviseurs

“Ondernemers van nu laten zich veel te vaak en onnodig gek maken en tegenhouden door allerlei adviseurs. Bovendien tappen ze veel te weinig kennis bij collega-ondernemers. We moeten terug naar het systeem van mentoren. Het aantal MKB-ers dat vanwege een burnout moet stoppen dreigt in deze tijd anders beslist snel groter te worden.”