Categorie: "Advertorial"

ZZP: Zelfstandige Zonder Pensioenopbouw

Een zzp-er is zelf verantwoordelijk voor zijn pensioenopbouw. Volgens Robeco zet een groot deel van de zelfstandigen helemaal niets opzij voor hun oude dag – en daarvoor hebben ze verschillende redenen.

In Nederland zijn inmiddels meer dan 1 miljoen zzp-ers. Er zijn enorme verschillen in de wijze waarop deze zelfstandigen vermogen opbouwen voor hun oude dag. Uit het onderzoek ‘Pensioen van Zelfstandigen’ van het ministerie van Sociale Zaken in 2013 kwam naar voren dat meer dan de helft van de zzp-ers helemaal niets doet aan de pensioenvoorziening. Deze groep ontvangt na het bereiken van de AOW-leeftijd alleen de AOW-uitkering. Die varieert afhankelijk van de persoonlijke situatie momenteel van ruim €600 tot bijna €1.400 per maand. Ter vergelijking: het CBS berichtte in 2016 dat een voltijd zzp-er gemiddeld €37.000 verdiende. Dat is bijna €3.100 per maand.

Pensioenopbouw zzp-ers

Er zijn verschillende redenen waarom zzp-ers niets of nauwelijks iets doen aan de eigen pensioenopbouw. Uit de studie van het ministerie van Sociale Zaken komt naar voren dat de pensioenopbouw gevoelig is voor de economische situatie. In economisch mindere tijden houden veel zzp-ers geen geld over om voor de oude dag opzij te zetten. Ook speelt mee dat zelfstandigen soms andere prioriteiten hebben dan de pensioenvoorziening, zoals investeringen in het eigen bedrijf of de woning.

Uitstelgedrag
Behalve financiële factoren zijn er ook andere redenen waarom sommige zzp-ers geen pensioen opbouwen.  Als voorbeeld wordt in de studie genoemd dat de keuzes rondom de pensioenopbouw complex zijn en dat het lastig is om een goed beeld te krijgen van de inkomsten die zelfstandigen pas over een heel lange tijd nodig hebben. Dat schrikt veel mensen af. Daar komt bij dat veel mensen uitstelgedrag vertonen en het regelen van een pensioenvoorziening voor zich uitschuiven.

Herkent u zich hierin? Hak vandaag nog de knoop door en ga aan de slag met je pensioen. Bekijk de pagina Zakelijk Beleggen op de website van Robeco.

Belangrijke informatie
Robeco Institutional Asset Management B.V. heeft een vergunning als beheerder van ICBE’s en ABI’s van de Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam.

Win de slag om de webshopklant met de Google Keywordtool

Tien jaar geleden waren er nog niet zo veel webwinkels, maar tegenwoordig is dit wel anders. Heb je nu een eigen online shop, dan moet je veel moeite doen om klanten juist naar jouw webwinkel te trekken. Een goede manier om meer klanten van je concurrenten weg te trekken en naar jouw online shop te sturen, is door Google Adwords in te zetten. Door te adverteren in Google, kun je veel mensen bereiken en maak je van potentiële klanten of leads mogelijk echte klanten.

 

Google Adwords optimaal inzetten? Gebruik de keywordplanner voor Google

 

Het succes van jouw Google Adwords campagne hangt voornamelijk af van de zoekwoorden die je inzet om jouw webwinkel te promoten. Gebruik je de juiste keywords, dan is de kans groot dat er inderdaad meer bezoekers in je online shop komen en dat je meer omzet maakt. Gebruik je net de verkeerde zoekwoorden, dan zal je niet veel merken van de Google Adwords campagne waar je in geïnvesteerd hebt.

 

Vind jij het moeilijk om te achterhalen wat de beste zoekwoorden zijn voor jouw Google Adwords campagne? Dan kun je gebruik maken van de keywordplanner voor Google. Per product, per categorie of per pagina van je webwinkel kun je achterhalen welke zoekwoorden nu het beste zijn om op te adverteren. Adverteer je vervolgens op deze zoekwoorden, dan krijg je echt meer bezoekers in je online shop en zie je je omzetcijfers vanzelf stijgen.

 

Een stapje voor op de concurrentie met de zoekwoordplanner voor Google

 

Heb jij het idee dat je altijd net een stapje achterloopt op de concurrentie van je online shop? Dan kun je de belangrijkste concurrentie van jouw webwinkel nu een stapje voor zijn door de zoekwoordplanner van Google te gebruiken. Blijven jouw concurrenten die ‘slechte’ zoekwoorden gebruiken en gebruik jij de betere termen, dan trek je vanzelf hun potentiële klanten weg. Jij wint de slag om de webshopklant, simpelweg door een kleine investering in een handige online tool te doen.

 

De zoekwoordplanner voor Google is geschikt voor webwinkels die net gestart zijn met hun online business, maar ook voor gevestigde webwinkels. Zelfs als je denkt dat je al goed bezig bent met Google Adwords, kun je de tool eens proberen. Iedere ondernemer die meer uit zijn of haar online shop wil halen, zou de keyword tool eens moeten toepassen. Heb je het door je onderneming veel te druk om je bezig te houden met het inrichten van adwords campagnes, overweeg dan eens een professional zoals gmu.online in te schakelen.

Geef werkzoekende 50-plussers een stem

Het UWV en MKB Nederland gaan 50-plussers die in de WW zitten helpen met het solliciteren. De kracht van deze ervaren mensen moet meer benadrukt worden bij de werkgevers. Er wordt geen brief gestuurd met een CV, maar het wordt persoonlijker gemaakt. De CV wordt namelijk door de werkzoekenden ingesproken.

De 200.000 werkzoekenden die 50 jaar of ouder zijn hebben de nodige ervaring en kwaliteiten. Het is de truc om werkgevers kennis te laten maken met deze groep met zeer veel potentie. Om hier aandacht voor te vragen hebben ze radio-dj Henk Westbroek ingeschakeld. Onderstaande video is gemaakt over de actie samen met Henk Westbroek.

De VANMOOF fietsbroers

Naar werk, school of boodschappen doen. Nederlanders fietsen veel. Of het nou regent of sneeuwt, wij blijven trouw aan onze fiets. Toch waren twee broers niet helemaal tevreden met de Hollandse fiets en besloten deze te verbeteren. Microsoft volgde deze twee broers en maakte er een filmpje over.

Waarom betaal je eigenlijk meer rente, dan je ontvangt?

Iedereen heeft het zich vast al een paar keer afgevraagd. Waarom ontvang ik veel minder rente op mijn spaarrekening dan ik moet betalen aan mijn bank? De gemiddelde rente op een spaarrekening bedraagt nu 2 procent. Terwijl de gemiddelde rente van een lening 4,5 procent is. waarom is dit verschil zo groot en waar is dit op gebaseerd?

ADV: Fluitend naar je werk?

Ouders die docenten vragen naar een dyslexieonderzoek, omdat zo’n verklaring de weg opent naar een vergoeding voor de begeleiding van hun kind.  Of een jong gezin met een kleine woning dat van de woningbouwvereniging te horen krijgt dat het nog jaren duurt voor ze in aanmerking komen voor een grotere woning.

Het zijn enkele voorbeelden van situaties waarin mensen teleurgesteld kunnen raken. Dat geeft irritatie, ergernis en frustratie. Vaak slikken mensen dat in, maar in toenemende mate uit zich deze frustratie richting een werknemer of organisatie in de vorm van agressie; van een opmerking tot aan bedreiging of geweld.

ADV: Online ondernemen met een webshop, hoe beginnen?

Een webwinkel starten is heel eenvoudig, zeker wanneer je gebruik maakt van gebruiksvriendelijke software die ook nog eens zoekmachine vriendelijk is. Er is genoeg aanbod van webwinkel softwares waarmee je gemakkelijk zelf een webwinkel kan maken, voeren en onderhouden. Toch, er zijn wel een aantal zaken die extra aandacht verdienen bij het opzetten van een webwinkel en het online ondernemen.

Een marktonderzoek uitvoeren

Het is altijd aan te raden eens aandacht te besteden aan een marktonderzoek voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat met je webwinkel. Als ondernemer moet je inzicht hebben in de kansen en risico’s die jouw webwinkel in de markt tegen kan komen. Door deze vast te stellen, kun je de kansen pakken en de risico’s tot een minimum beperken. Stel ook vast wat de sterke en zwakke punten van jouw webwinkel zullen zijn en pas je werkwijze hierop aan. Bekijk de concurrentie en zoek naar verbeterpunten bij concurrerende webwinkels om te voorkomen dat jij in dezelfde valkuil valt. Tot slot, heel belangrijk, stel je doelgroep vast en pas je webwinkel hierop aan.

ADV: Een internationaal netwerk opbouwen in 12 maanden.

Klinkt onmogelijk? Niet bij de studie Masters in Management van de London Business School. Deze studie duurt slechts 12 maanden en start elk jaar in september met intake gesprekken. Studenten uit de hele wereld schrijven zich in voor deze studie. Hierdoor bouw je niet alleen een netwerk op, maar kom je ook in aanraking met de verschillende culturen, een aspect dat zeer belangrijk is voor de huidige internationalisering.