Categorie: "Verzekeringen"

Het gaat goed met de zzp’ers

Uit onderzoek blijkt dat het ten opzichte van twee jaren geleden goed gaat met de zzp’ers in Nederland. Bijna de helft van de zzp’ers heeft een goede tot zelfs een zeer goede financiële situatie.

Vooral de zelfstandigen in de bouw gaat het weer goed mee. Onder andere de zelfstandige stukadoors en de bouwvakkers zijn zeer tevreden volgens het onderzoek. Dit alles blijkt uit de Zelfstandigen Enquête Arbeid 2017 van TNO en het CBS.

Wat is wel en niet meeverzekerd in de bestelautoverzekering?

Een bestelautoverzekering is een zakelijke verzekering. Voor het kunnen claimen van schades kunnen verzekeraars voorwaarden stellen. Hoe zit het bijvoorbeeld als een werknemer een bestelauto privé gebruikt? Of als de auto wordt gebruikt voor het bezorgen van eten in plaats van het vervoeren van gereedschappen?

Bij het verzekeren van een bestelauto is het voor de hoogte van de premie van groot belang hoe de auto wordt gebruikt. Het gebruik als koeriersdienst betekent een groot risico. Een bestelauto die door een werknemer wordt gebruikt naar een klus is al minder risicovol. Omdat de premie sterk afhankelijk is van het gebruik, letten verzekeraars er bij schade ook goed op of de bestelauto inderdaad wordt gebruikt zoals opgegeven bij het afsluiten van de bestelautoverzekering. Hoe dit precies zit lichten de specialisten van Diks verzekeringen graag toe.

Instinkers voor de zzp’er

Als zzp’er ben je voor veel zaken op jezelf aangewezen. Je kunt je niet verschuilen achter een arbeidsovereenkomst en sociale vangnetten zoals de WW en de WIA. Enkele gevaarlijke instinkers wil ik je graag voor behoeden.

Wat gebeurt er bij ziekte, inkomensterugval en overlijden?
Bij het verzekeren van de gevaren van een zzp’er denk je misschien als eerste aan de inventaris en de zakelijke auto’s. Toch zijn niet de belangrijkste gevaren om te verzekeren. Beter is om goed na te denken wat de gevolgen zijn van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Je hebt misschien een buffer om een paar maanden zonder inkomsten op te vangen, maar daar ga je het niet mee redden. Het grootste gevaar is namelijk blijvende arbeidsongeschiktheid. Hier moet je een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) voor afsluiten. Inkomensterugval kun je wel tijdelijk opvangen met een spaarbuffer. Het overlijdensrisico kun je ondervangen met een overlijdensrisicoverzekering.

Zakelijke verzekeringen – Welke heb je nodig?

Een autoverzekering en een reisverzekering sluit je tegenwoordig online af, maar zakelijke verzekeringen zijn een ander verhaal. Deze verzekeringen moeten goed afgestemd worden op de risico’s van jouw onderneming.

Geen enkele onderneming is gelijk. Ook bedrijven die werken in dezelfde branche hebben verschillende risico’s waar ze rekening mee moeten houden. Dit geldt ook voor de standaardverzekeringen zoals de gebouwenverzekering en de inventarisverzekering. Daarom zijn alle zakelijke verzekeringen adviesproducten.