Auto van de zaak…noodzaak of bijzaak?

Startende ondernemers moeten niet alleen klanten scoren maar ook nadenken over zakelijke beslissingen zoals een auto van de zaak, ja of nee? Maar wat is voor u de beste optie en waar moet u op letten?

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen of u de auto wel écht nodig heeft. Bent u meestal op de zaak te vinden, dan kunt u misschien beter naar een alternatief zoeken.

Goede alternatieven voor een zakenauto is om uw privé auto te gebruiken of het huren van een auto. Shortlease is een tussenvorm tussen huren en leasen die ideaal is voor startende ondernemers. U profiteert hiermee van de aantrekkelijke prijzen van leasen én de flexibiliteit van huren.

Bent u vaak onderweg, dan is het toch prettig om een eigen zakenauto te hebben. Maar u moet er wel rekening mee houden dat dit geen voordelige optie is als u ook nog veel privé rijdt.

In dat geval kunt u beter zakelijke een nieuwe auto aanschaffen. Heeft u liever om de paar jaar een nieuwe auto, dan kunt u beter leasen. Hiermee heeft u de zekerheid van een vast maandbedrag en hoef u zich geen zorgen te maken over onderhoud en verzekeringen.

In ieder geval is het belangrijk om goed naar uw eigen behoeftes te kijken en zodra u de knoop heeft doorgehakt, dan wordt het pas echt feest. Dan kunt u de auto van uw dromen zoeken!

 

Lees ook:Citroën C4 Picasso verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2011
Lees ook:Nieuwe auto bestel je online, gewoon bij de koffie
Lees ook:Hot or not?
Lees ook:Regels rond privégebruik leaseauto veranderen
Lees ook:Leasing minder populair

Eén reactie op “Auto van de zaak…noodzaak of bijzaak?

  1. Nick

    Goed artikel. Shortlease is inderdaad ideaal voor een startende ondernemer. Ik heb dat jaren geleden ook gedaan in Culemborg. Als je bedrijf uiteindelijk goed loopt kan je er altijd voor kiezen om op de langere termijn te leasen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.