Feedback is absolute noodzaak!

Het geven van direct en eerlijke feedback zou een van de basisvaardigheden van de manager moeten zijn.

De praktijk leert dat leidinggevenden niet echt van feedback geven houden en als ze het doen, is dit niet altijd effectief. Volgens onderzoek van het Britse Threshold onder bijna 1.000 werkenden gaapt er een enorme kloof tussen de gewenste en de daadwerkelijk gegeven feedback. Maar liefst 45 procent van de ondervraagde werknemers zegt dat ze regelmatig nuttige feedback krijgen van hun leidinggevende. Nuttige feedback betekent in dit geval: handvatten krijgen om slechte punten te verbeteren en goede eigenschappen verder te ontwikkelen. 

Slechts de helft vindt dat de manager zijn verwachtingen duidelijk communiceert. Nog een kleiner aantal (42 procent) zegt dat duidelijk uitgelegd wordt, volgens welke maatstaven de beoordeling plaats vindt.  Niet meer dan de helft van de ondervraagden is van mening dat hun leidinggevende goed is of zou zijn in het helpen oplossen van problemen bij hun functioneren en slechts 37 procent stelt dat de manager stimuleert om sterke kanten te ontwikkelen. 

Dit onderwerp verdient dus duidelijk aandacht. Want als er actief aan prestatiemanagement wordt gedaan, zetten medewerkers zich des te meer in en voelen ze zich meer betrokken bij hun werk – en dat heeft meteen een positief effect op de cijfers. De onderzoekers raden daarom organisaties aan te investeren in trainingen voor managers op het gebied van prestatiemanagement en feedback geven. Doen ze dat niet, dan bestaat het risico dat werknemers geen richting hebben en gedemotiveerd raken. Met alle gevolgen van dien.

Lees ook:Lakse collega’s zijn grote bron van ergenis
Lees ook:Slippers op kantoor kunnen echt niet
Lees ook:Werkende moeders zijn enorm gestresst
Lees ook:Hoe gezond zijn jouw medewerkers?
Lees ook:Hoogopgeleide zoekt vrienden buiten kantoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.