Stratego als online spel

Steeds meer klassieke spellen komen online. Zo is Scrabble met zijn Wordfeud een grote hit gebleken. Koninklijke Jumbo heeft een nieuwe mijlpaal bereikt binnen haar strategie om steeds meer van haar klassieke spellen en puzzels online te brengen. Het bedrijf lanceerde gistermiddag in Zaandam, met het oog op de grote vraag van Stratego liefhebbers, de originele versie van Stratego online op www.stratego.com.
De online (beta) versie is ontwikkeld in samenwerking met gamebedrijf Keesing Games, dat ook verantwoordelijk is voor de online exploitatie. Later dit jaar volgt een versie voor de iPad en mobiel. Voor het einde van het jaar worden nog twee andere varianten van Stratego toegevoegd: een Sci-Fi versie (de Amerikaanse variant van Stratego) en een Fantasy versie (Kings & Wizards).

Stratego Online
De online versie van het klassieke bordspel is te spelen via www.stratego.com. Net als in het bordspel moet een speler het leger van de tegenpartij verslaan om uiteindelijk de Stratego vlag te veroveren. Dit leger kan bestaan uit 10, 20 of 40 stukken, elk met een eigen rang. Je kunt het spel online alleen spelen tegen de computer (single player) of multiplayer, waarbij je niet langer gebonden bent aan één locatie om samen het spel te kunnen spelen. Uit alle windstreken en werelddelen kunnen mensen het nu tegen elkaar opnemen. De bedoeling is dan ook om in 2012 met online kampioenschappen te gaan beginnen.

In de online versie kunnen spelers kiezen tussen een eenvoudig en kort casual spel, waarbij ze met 10 stukken spelen of ze kunnen ervoor kiezen hun strategische vaardigheden te vergelijken met overige spelers via de ranglijsten. Iedereen start in de bronzen league maar kan zich door goed te spelen op de ranglijst opwerken naar de zilveren, gouden en uiteindelijk platina competitie. De 10×10 versie is voor iedereen gratis te spelen.

Lees ook:Consumenten herkennen online fraude maar moeilijk
Lees ook:Keesing Games aan het woord
Lees ook:Knap staaltje Nederlandse innovatie beloond!
Lees ook:Microsoft komt met Apple-versie van Office
Lees ook:Het toetje van het jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.