Opleidingsbudget bedrijven voor 2011 gelijk of gestegen

Uit recent online onderzoek van ISBW Opleidingen & Training onder honderd HR-managers en P&O-ers blijkt dat het opleidingsbudget van veel bedrijven voor 2011 gelijk is gebleven of zelfs gestegen is. Meer dan 64% van de deelnemers gaf aan dat het opleidingsbudget gelijk is gebleven, nog eens 17,5% zegt dat dit budget gestegen is.

Het is voor veel organisaties nog steeds heel belangrijk om interne medewerkers door opleiding verder te ontwikkelen. Daarmee verklaren de onderzoekers waarom hier niet of nauwelijks in gesneden is. Een andere reden is het strategisch belang van goed opgeleid personeel en de veranderende verantwoordelijkheden en taken van medewerkers. Die taken vereisen vaak meer kennis en vaardigheden.

Else Slegers, algemeen directeur van ISBW vertelt: “Wij hebben de afgelopen twee jaar gemerkt dat Nederlandse organisaties bereid blijven om te investeren in de ontwikkeling van hun werknemers en dit onderzoek bevestigt dat. De uittocht van de babyboomgeneratie speelt hierbij volgens mij een belangrijke rol. Om te voorkomen dat organisaties in de komende decennia alle kennis en expertise zien wegvloeien, is het belangrijk om al in een vroeg stadium die kennis te inventariseren, te verrijken en op te slaan.”

http://www.isbw.nl/bedrijven_bezuinigen_niet_op_opleidingen/

Lees ook:Werkgevers geven minder uit aan opleidingen
Lees ook:De zomer: mooi moment voor opleiding
Lees ook:ADV: Een internationaal netwerk opbouwen in 12 maanden.
Lees ook:Innovatie naar dieptepunt
Lees ook:Investeer in scholing van je medewerkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.