Gezocht: jonge succesvolle ondernemers!

Minister Verhagen, juryvoorzitter voor de Young Captain Award, is op zoek naar de aankomende generatie ‘captains of industry’.

Toonaangevende bedrijven in Nederland hebben onlangs een persoonlijke brief op de mat gekregen van minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie.

Niet om nieuwe maatregelen in het bedrijvenbeleid aan te kondigen, maar omdat de bewindsman op zoek is naar kandidaten voor de Young Captain Award 2011.

Ofwel: getalenteerde mannen en vrouwen waar ondernemend Nederland in de toekomst op moet gaan drijven.

De minister is zelf voorzitter van de jury, waarin onder meer ook voormalig president-commissaris Peter Elverding van DSM en president-commissaris Annemiek Fentener van Vlissingen van SHV zitting hebben.

Verhagen heeft zijn eigen ideeën over waar een jonge kapitein aan moet voldoen: „Een goede young captain is authentiek en vertrouwt op zijn of haar leiderschap. Bovendien kijkt hij of zij verder dan zijn neus lang is en laat zich niet beperken tot zijn directe verantwoordelijkheden.”

De award wordt inmiddels voor de zevende keer uitgereikt door de Stichting Young Captain Award. De stichting wil op deze manier de aankomende generatie ’captains of industry’ van ons land in een vroeg stadium van hun carrière onder de publieke aandacht brengen.

Het ministerie helpt zelf ook mee met het ontwikkelen van toekomstig zakelijk talent, door de winnaar mee te nemen op een handelsmissie.

Uitzonderlijk zakelijk talent in een vroeg stadium erkennen, is van groot belang voor het economisch klimaat in ons land, stelt minister Verhagen.

Waar moet een young captain aan voldoen?

  • Leeftijd tot circa 40 jaar
  • Belast met grote verantwoordelijkheid binnen de organisatie
  • Beschikt over internationale werkervaring en heeft opvallende zakelijke prestaties neergezet
  • Innovatief waar het gaat om het geven van leiding
  • Breed maatschappelijk geïnteresseerd

Bedrijven kunnen hun paradepaardjes nog tot 2 september opgeven

Lees ook:Heffingen KVK omlaag?
Lees ook:Eurlings is de populairste
Lees ook:Minister pakt regelgeving ondernemers aan
Lees ook:ALD Mobility Award
Lees ook:Aangescherpte regels telefonische verkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.