‘Een Tsunami over ZZP-ers’

ZZP-Nederland (de belangenorganisatie voor 10.000 ZZP-ers en freelancers) is het niet echt eens met de berichtgeving van de media over ZZP-ers. Sterker nog, zij stellen dat de media onterecht doet alsof er een ‘Tsunami over zelfstandig Nederland valt’. De daling van 20.000 ZZP-ers in het derde kwartaal van 2009 t.o.v. hetzelfde kwartaal in 2008 vinden zij ook niet echt zorgwekkend. Deze onderzoeksresultaten van het CBS zouden een vertekend beeld geven. http://www.zzp-nederland.nl/nieuws/97925-cbs-20000-zzpers-minder-dan-20 

Het aantal zelfstandigen zonder personeel nam de laatste jaren gestaag toe. Door de economische crisis kwam deze groei echter tot stilstand. In het tweede kwartaal van 2009 was het aantal zelfstandigen zonder personeel voor het eerst lager dan een jaar eerder. Deze afname is in het derde kwartaal van 2009 verder opgelopen. In dat kwartaal waren er bijna 630.000 zelfstandigen zonder personeel. 20.000 minder dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.   (bron: CBS, 20 januari 2010)

ZZP-ers verenigt u! Er zijn diverse samenwerkingsverbanden voor ZZP-ers waardoor je veel minder kwetsbaar hoeft te zijn. En dat is maar goed ook, want jullie zijn o zo nodig! Zeker voor het MKB. 

ZZP Nederland is hét informatiecentrum voor de zelfstandige zonder personeel (ZZP´er) freelance en kleine zelfstandigen. ZZP Nederland staat voor de belangenbehartiging van bijna 10.000 ZZP’ers en freelancers. En dat doen ze goed, want na de publicatie van het onderzoek van het CBS is op hun site direct te lezen hoe zij erover denken. “Het geeft een vertekend beeld”.

Check: www.zzp-nederland.nl

Lees ook:Lichte daling leasemarkt
Lees ook:Echt geen double dip voor Nederland
Lees ook:Freelancer rekent gemiddeld € 72 per uur
Lees ook:Zelfstandigen hebben meeste geld
Lees ook:Headlines 27 april

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.