Headlines 31 maart

krantenAlgemeen Dagblad: KPMG: Nederland is goedkoopste vestigingsland

Essentie: Nederland is de goedkoopste vestigingsplaats in Europa voor buitenlandse ondernemingen. Dat hebben onderzoekers van accountants- en adviesbureau KPMG gisteren op basis van internationaal onderzoek geconcludeerd. http://www.ad.nl/ad/nl/1004/Economie/article/detail/55542/2006/03/21/Nederland-goedkoper-voor-bedrijven.dhtml

Volkskrant: Gemeenten verhogen toeristentol, ondanks misère hotels

Essentie: Van de ruim 430 Nederlandse gemeenten hebben afgelopen jaar 169 hun toeristenbelasting verhoogd. Volgens eigenaar van de hotelvergelijkingssite LookingforBooking.com Ben Woldring verdienen gemeenten circa 100 miljoen euro per jaar aan toeristenbelasting. De inkomsten krijgen naar zijn overtuiging geen toeristische bestemming in de gemeentebegroting, zoals citymarketing. ‘Het geld verdwijnt in de algemene pot van de gemeente, beweren hoteleigenaren.’

http://www.volkskrant.nl/economie/article1364393.ece/Toeristenbelasting_in_169_gemeenten_hoger

Volkskrant: Werkgroep: flexibele werktijden

Essentie: Weg met de ‘negen tot vijf-mentaliteit’: de Taskforce deeltijdplus wil flexibele werktijden, meer thuiswerkmogelijkheden en verlengde openingstijden van winkels en overheidsloketten.

Financieel Dagblad: Overheid stimuleerde groei zzp’ers

Essentie: De sterke groei van het aantal zzp’ers de laatste twintig jaar is vooral te danken aan overheidsbeleid om ondernemerschap te stimuleren.

http://www.fd.nl/artikel/14521414/overheid-stimuleerde-groei-zzp-ers (Voor dit artikel moet wel betaald worden)

Financieel Dagblad: Steeds meer ondernemingen doen hun administratie de deur uit

Essentie: Bedrijven gaan steeds vaker over tot het uitbesteden van administratieve en juridische aspecten van het werkgeverschap. Het uitbesteden van die activiteiten, het zogeheten payrollen, is in 2009 met ruim 6% toegenomen. http://www.fd.nl/artikel/14521522/steeds-meer-ondernemingen-doen-administratie-deur (Voor dit artikel moet wel betaald worden)

Financieel Dagblad: MKB-directeur wisselt makkelijk van bank

Essentie: MKB-ondernemers die van bank wisselen, ervaren dat in meerderheid niet als een probleem. Dat blijkt uit een onderzoek dat TNS Nipo heeft uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA).

http://www.fd.nl/artikel/14521384/mkb-directeur-wisselt-makkelijk-bank (Voor dit artikel moet wel betaald worden)

Lees ook:Headlines
Lees ook:Headlines 29 maart
Lees ook:Headlines 15 maart
Lees ook:Headlines 16 maart
Lees ook:Headlines 17 maart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.