Heineken introduceert Slimcan voor vrouwen

slimcanHeineken heeft eind vorige maand een nieuw 25cl blikje op de markt gebracht. Al gezien? De zogenaamde Slimcan. Slimme move van de bierbrouwer. Zal veel vrouwelijke bierdrinkers aanspreken.

Vrouwen

Op dit moment zie je overal advertenties rondom dit nieuwe blikje. Twee jonge vrouwen prijken op de advertentie met het blikje in de hand. Vooral gericht op vrouwen dus. Denk persoonlijk dat dit wel eens een mooie zomerhit zou kunnen worden voor Heineken.

N=1

Als ik mezelf als vrouwelijke bierdrinker als N=1 neem dan spreekt dit zeker aan. Het smallere blikje is een stuk gemakkelijker en eleganter vast te houden voor de vrouwenhand die over het algemeen toch wat minder groot is dan die van een kerel. En ook minder zwaar.

Geen wegzetter meer

Het zal mij persoonlijk (en wellicht menig andere vrouw waar bier niet helemaal op 1 komt qua favoriete drankje maar die het zo nu en dan zeker wel lekker en gezellig vindt om met de meute een blik bier mee te drinken) helpen om van mijn bierdrink-imago als ‘wegzetter’ af te komen. Het tempo waarin ik mijn blikje meestal leegheb, ligt toch wat lager dan de heren om mij heen en nu hoef ik een stuk minder vaak mijn blikje met nog een kwart erin weg te zetten omdat er ongevraagd alweer een nieuwe voor mijn neus staat daar de heren om mij heen hun blik natuurlijk allang weer op een nieuw blik hebben laten vallen.

Slim

Kortom, slim van Heineken die Slimcan! Gewoonweg slim ondernemerschap! Helemaal als je bedenkt dat het ook voor een deel gewoon voortborduren is op het formaat van hun export-blikjes die voor een deel ook al een stuk kleiner waren. Dus waarschijnlijk zal het voor Heineken niet een al te grote R&D ingreep zijn geweest om deze blikjes te introduceren. Het zal ze wel veel meer opleveren. Qua aantallen maar ook qua prijs per unit die ongetwijfeld duurder zal zijn naar verhouding. Minder bier voor meer geld voor de klant maar daarentegen wel meer gemak, smaak, plezier en…vooral een beter imago! Voor zowel de vrouwelijke klant als voor Heineken als biermerk dat vrouwen ‘begrijpt’.

Lees ook:GRRRL POWER
Lees ook:Giga onderzoeksbehoefte verschillen sexe
Lees ook:Vrouwelijke leider staat haar mannetje
Lees ook:Vrouwen, geld en topfuncties
Lees ook:Slecht weer? Hoezo? Wegwerken die handel

Eén reactie op “Heineken introduceert Slimcan voor vrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.