MKB-Nederland voor initiatiefwet koopzondagen

koopzondag2Op de website van MKB-Nederland vermeldt de ondernemersorganisatie dat het het voorstel van D66 en GroenLinks toejuicht om te komen tot een Initiatiefwet voor de koopzondag. Ook ik vind dat een goed plan. De vraag of winkels op zondag open mogen zijn moet gewoon op lokaal niveau kunnen worden beantwoord, in goed overleg tussen gemeenten en ondernemers.

Overleg
MKB-Nederland heeft er al tijden voor gepleit dat niet de rijksoverheid, maar gemeenten in overleg met het lokale bedrijfsleven moeten bepalen of en onder welke voorwaarden winkels open mogen zijn op zondag.

Aanscherping
Eerder dit jaar werd door het kabinet Balkenende IV, bestaande uit CDA, PvdA en ChristenUnie, besloten dat de bevoegdheid van gemeenten juist ingeperkt moest worden. Een slechte zaak want dit doet toch geen recht aan de vrijheid van ondernemers en de zelfstandigheid van gemeenten. Bovendien leidt een dergelijke aanscherping van Winkeltijdenwet alleen maar tot een bureaucratische vesting van eisen, voorwaarden, mitsen en maren.

Lees ook:Elke zondag winkels open in Amsterdam
Lees ook:Nieuwe Winkeltijdenwet valt niet goed bij ondernemers en supermarkten
Lees ook:Shoppen na werktijd
Lees ook:Hermans maakt betaalgedrag gemeentes openbaar
Lees ook:Snellerbetalen.nl heeft zin

Eén reactie op “MKB-Nederland voor initiatiefwet koopzondagen

  1. Marco Prins

    Ik zeg, lekker dicht op zondag heerlijk die rust….echt een familie-gezinsdag, houden zo ook of juist voor MKB’ers en hun personeel!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.