Bedrijfsleven ontdekt layars

layar31Ben je al bekend met het bedrijf en fenomeen Layar? Nee? Dan wordt het hoog tijd. Ik voorzie dat over 1 of 2 jaar het merendeel van de grote ketens en bedrijven in ons land die zich op de consument richten, een eigen layar (werkt op basis van Augmented Reality) heeft voor op de telefoon. Je kunt dan bijvoorbeeld op de telefoon aangeven dat je een tandarts, autobedrijf of supermarkt in de buurt zoekt en je krijgt het even later te zien en ook hoe je er naartoe moet lopen/rijden. Volgens Layar ontwikkelt Augmented Reality zich snel tot een nieuw massamedium. En daar ben ik het helemaal mee eens. Kan niet anders. Nuttig, Gemakkelijk, Altijd bij de hand, Transparant en Gratis (tot nu toe).

Maar wat is nu een layar?

Door gebruik te maken van gps, kompas en camera van je telefoon komt er een informatielaag tevoorschijn op je telefoon. Bijvoorbeeld, ik wil weten wie er in de buurt nog meer Twitteren. Dan kan ik dat aangeven in het Layar programma(applicatie) en krijg ik te zien waar de Twitteraars bij mij in de buurt zitten. Ik kan zelfs aangeven binnen welke straal en ook kan de telefoon mij naar de locatie van de Twitteraar loodsen. Ook huizen die te koop staan (Funda) of de dichtsbijzijnde brievenbussen die nog geleegd moeten worden, zijn zo opvraagbaar. Je krijgt vervolgens ook allerhande informatie te zien over het object dat je zocht.

Snelle groei

Het Amsterdamse bedrijf Layar is vorig jaar officieel opgericht en timmert hard aan de weg. Het bedrijf komt uit Amsterdam. Er werken nu zesendertig mensen en het groeit erg hard.  Er zijn al Layars beschikbaar voor Android telefoons en de iPhone. Maar er zijn nu nieuwe distributiedeals afgesloten met LG. LG zal Layar voorinstalleren op alle nieuwe Android smartphones en de reeds bestaande deal met Samsung is uitgebreid. Daarnaast heeft Layar TCT Mobile (dochter van Alcatel) en een niet bij naam genoemde grote Chinese mobielfabrikant gestrikt om Layar te bundelen. Met de nieuwe distributiedeals voorspelt Layar dat het eind dit jaar standaard op één derde van alle nieuwe smartphones wereldwijd zal staan.

Zelf ben ik nu ook met mijn bedrijf een layar aan het ontwikkelen. Uiteraard wel met een programmeur die er een beetje verstand van heeft want zelf kwam ik er niet helemaal (lees: helemaal niet). Maar het biedt echt ongelooflijk veel mogelijkheden volgens mij. En ook gewoon fun!

Lees ook:Pas je social media imago aan met een layar
Lees ook:Bankpas niet altijd bestand tegen smartphones
Lees ook:Is een tablet van de zaak belastingvrij?
Lees ook:Vodafone geeft 150.000 euro weg
Lees ook:Kansen vacaturevideo’s onbenut door bedrijfsleven

4 reacties op “Bedrijfsleven ontdekt layars

  1. Claire Boonstra (Layar)

    Dank, Gwen! Leuk om ook een van de blog.nl blogs over Layar te zien schrijven! Ik heb zelf een aantal jaar wintersport.blog.nl gerund, dat was nog voor we Layar zijn gestart…

    Meer informatie over onze recente aankondigingen kun je hier vinden: http://site.layar.com/company/blog/layars-news-round-up-from-its-anniversary-event/

    Alsmede een video die een goede indruk geeft van de mogelijkheden: http://www.youtube.com/watch?v=EtpNx7Y14d0&feature=player_embedded

    Groet,
    Claire

      /   Beantwoorden  / 
  2. Layar news

    Hi Gwen,

    Fyi; wij hebben een website gelanceerd die dedicated nieuws toont over Layar; http://www.layarnews.com. Via de website kunnen geinteresseerden op de hoogte blijven van al het nieuws op het gebied van Layar, en tevens krijgen de bedrijven een podium beschikbaar door hun Layers te promoten.

    Mvg,
    Gert-Jan

      /   Beantwoorden  / 
  3. Tom

    Ik ga er eens snel naar kijken! Ik heb het programma al wel op mijn mobiel maar ben nog niet zo ver dat ik het al bekeken heb! Ik denk dat ik die tijd maar eens ga nemen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.