Geen verplichte productinformatie op niet-voorverpakte producten

bananenHet Europese Parlement heeft ingestemd met de regel om niet-voorverpakte producten uit te zonderen van de verordening voor productinformatie. In een eerdere brief aan de Nederlandse leden van het Europees Parlement, drong MKB-Nederland voorzitter Loek Hermans hierop aan. Deze uitzondering is onderdeel van de Europese verordening voor productinformatie die het Parlement heeft aangenomen.

Dat niet-voorverpakte producten niet aan de vereiste voedselinformatie hoeven te voorzien, is vooral van belang voor aanbieders van verse producten die ter plekke worden gemaakt en samengesteld. Wel verwierp het Parlement het pleidooi van MKB-Nederland voor het schrappen van ‘de land van herkomst’ etikettering.

De Europese Raad gaat zich nu buigen over de uitkomst van de stemming in het Europees Parlement. De Nederlandse regering staat volledig achter de positie van MKB-Nederland. De algemene verwachting is dat de Raad er niet uitkomt en dat er een tweede lezing volgt. MKB-Nederland blijft deze ontwikkelingen uiteraard nauwlettend volgen.

Lees ook:Bedrijven moeten kleding gaan labelen
Lees ook:Winkeliers ontevreden met ‘marktverdeling’ EU
Lees ook:Uitbreiding zwangerschapsverlof kost werkgevers flink geld
Lees ook:Europese boetes zijn niet aftrekbaar
Lees ook:Wetgeving voor koopzondag deugt niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.