Straf voor Twitteraar

 

Twitter-LogoTwitter is een mooi medium. Bloedsnel, erg informatief en gemakkelijk toegankelijk. Met weinig woorden veel zeggen. Steeds meer bedrijven zetten het in als communicatiekanaal.Denk wel goed na over wat je wilt twitteren. Je kunt namelijk niet alles meer zonder consequenties het net op gooien, zo weet een 18-jarige Hagenaar nu.

Hij is de eerste twitteraar die in Nederland bestraft is door de rechter. De Hagenaar plaatste opruiende en beledigende twitterberichten, die een oproep vormden om rond de wedstrijd Nederland-Uruguay massaal naar het Haagse Jonckbloetplein te komen.

In het licht van eerdere ongeregeldheden op dit plein, was dit volgens de rechter een uitnodiging om te gaan rellen. Via het Twitter- en Hyvesaccount achterhaalde de recherche de identiteit van de afzender. De Hagenaar krijgt een werkstraf van honderd uur.

http://www.ad.nl/ad/nl/1005/Digitaal/article/detail/497570/2010/07/13/Opruiende-twitteraar-krijgt-werkstraf.dhtml

Lees ook:Leukste winkelstraat van Nederland in Leeuwarden
Lees ook:Mars moet stoppen met bonussen voor pomphouders
Lees ook:Headlines 16 maart
Lees ook:D66 wil ontslagrecht vereenvoudigen
Lees ook:Bavaria stopt

2 reacties op “Straf voor Twitteraar

  1. Hans

    Zoals met veel verniewingen, begint het met de technologie en die moet verder vorm krijgen in onze cultuur. Een kwestie van wennen en reageren op uitzonderingen. Maar de auto bestaat ook al honderd jaar en mensen maken nogsteeds ongelukken.. Dat hoort bij het fenomeen verkeer.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Gwen Jansen

    yes!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.